Πατούλης στα Παραπολιτικά 90,1: "Εθνική υπόθεση τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική"
"Για να θωρακιστεί η Αττική χρειάζεται πάνω από 7 δισ. ευρώ", σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης
Εθνική υπόθεση χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως για να θωρακιστεί πλήρως η Αττική από τις πλημμύρες θα πρέπει να γίνουν έργα τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ. Όπως υπογράμμισε μάλιστα ο κ. Πατούλης, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν σε καμία περιφέρεια της χώρας, καταλήγοντας πως «άρα είναι και εθνική υπόθεση».
Ειδικότερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.
Διαβάστε επίσης: Το σενάριο για κόμμα Πατούλη-Μπέου
Μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης ερωτηθείς αν είναι θωρακισμένη η Αττική με τα αντιπλημμυρικά έργα απάντησε: «Για να θωρακιστεί η Αττική με όλα εκείνα που πρέπει να διευθετηθούν, τα ρέματα που δεν έχουν διευθετηθεί εκατονταετίες και δεκαετίες θέλει πάνω από 6-7 δισ., τέτοια χρήματα δεν έχει καμία περιφέρεια στη χώρα, άρα είναι και εθνική υπόθεση. Γίνανε τα περισσότερα έργα σε επίπεδο δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων σε κάθε δήμο, πάνω από 150 έργα οβρίων υδάτων γίνανε στην Αττική τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχουν ετοιμαστεί πάρα πολλές διευθετήσεις. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα έργα στην Περιφέρεια Αττικής που φτιάχτηκε με έναν εθνικό σχεδιασμό για 1,5 εκατομμύριο πολίτες και σήμερα κατοικούν 5 εκατομμύρια πολίτες, που αυτό σε επίπεδο στρατηγικής γίνεται μια συστηματική δουλειά εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν εκτελεστεί πολλά έργα και πρέπει να εκτελεστούν πολλά περισσότερα».
Πατούλης για δήλωση Κικίλια
Τέλος, ο κ. Πατούλης ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Κικίλια ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων, ανέφερε: «Όλα σχετίζονται με μια ολιστικότητα, δηλαδή υπάρχει μια κλιματική κρίση, υπάρχουν φωτιές, οι οποίες έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια και φέτος, όπου προφανώς το ριζικό σύστημα δεν θα κρατάει τα νερά και θα κατηφορίσουν στα ποτάμια και στα ρέματα, άρα είναι σίγουρο ότι τα πάντα θα πρέπει να είναι σε μια μεγαλύτερη εγρήγορση».