Χάρης Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Όταν στελέχη βάλλουν ευθέως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην ηγεσία του κόμματος
"Η ενότητα πρέπει να παραμείνει ένας κυρίαρχος στόχος, παρά τις όποιες απώλειες", είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης, όταν στελέχη του βάλλουν ευθέως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην ηγεσία του κόμματος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.
Σημείωσε πως η ενότητα πρέπει να παραμείνει ένας κυρίαρχος στόχος, παρά τις όποιες απώλειες.
Είπε πως η μεγάλη εικόνα είναι να διαφυλάξουμε το άνοιγμα του βηματισμού του κόμματος.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Μαμουλάκη
Με αφορμή τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν μια δύσκολη βραδιά για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την έννοια ότι βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης. Βέβαια οι δηλώσεις του κ. Τζουμάκα, του κ. Σκουρλέτη, του κ. Φίλη, πολλώ δε μάλλον του κ. Βίτσα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην ηγεσία του κόμματος. Όταν βάλλουν ευθέως όντες ακόμα μέσα στο κόμμα και πυροβολούν τα πόδια του κόμματος με τις δηλώσεις τους νομίζω ότι εκ των πραγμάτων θέτουν σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο και την ηγεσία αλλά σίγουρα και τον κόσμο που ακούει εμβρόντητος εν ενεργεία στελέχη να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις απέναντι στον πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ ότι η ενότητα πρέπει να παραμείνει ως ένας κυρίαρχος στόχος παρ’ όλες τις προβλεπόμενες ή αναμενόμενες απώλειες. Δύσκολη διαδικασία μετάβασης, επώδυνη βέβαια, οποιοσδήποτε τοκετός είναι μια επώδυνη διαδικασία υπό την έννοια ότι δημιουργείται κάτι καινούργιο. Συνηθισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την έννοια ότι και το 2015 βιώσαμε κάτι αντίστοιχο.
Ήταν ένα μπαράζ δηλώσεων, δεν θέλω να πω ότι ήταν συντονισμένες αλλά ήταν αλλεπάλληλες, οπότε εκ των πραγμάτων έπρεπε να υπάρξει μια αντίδραση. Επίσης δεν ξέρω τι θα συμβεί και τις επόμενες μέρες, όμως η μεγάλη εικόνα είναι ότι αυτό που οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτή τη στιγμή, είναι το άνοιγμα του βηματισμού του κόμματος το οποίο είναι σε εξέλιξη και είναι και άδικο μια τέτοια κρίση, μια τέτοια αντίδραση από την εσωκομματική αντιπολίτευση απέναντι σε έναν πρόεδρο ο οποίος εξελέγη πριν από 28 ημέρες. Μου φαίνεται αδιανόητο το να κατηγορείς έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο με τόσο σκληρό τρόπο.
Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να επιταχυνθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως ζητάνε κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε και 11 με 12 Νοεμβρίου θα έχουμε Κεντρική Επιτροπή, δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Σεβαστά όλα τα στελέχη και η πορεία που έχουν, αλλά διαφωνώ κάθετα, δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται ένα κόμμα εξουσίας επειδή ένα μέλος του ζήτησε διαφοροποίηση ή επίσπευση μιας σύγκλησης Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει οδικός χάρτης, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αναγκαίο αυτή τη στιγμή.