Όλοι καλούμαστε να πάρουμε μια θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε την ευθύνη του χώρου που μας αναλογεί, όπως και ο πρόεδρος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως δεν είναι ευχάριστες οι εξελίξεις αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως δεν μπορούμε να μην δίνουμε χώρο σε έναν πρόεδρο που έχει λίγες ημέρες στην ηγεσία.

Τόνισε πως αυτοί που επικαλούνται τα όργανα, δεν μπορεί να έχουν κάνει όργανα τις δημοσιογραφικές εκπομπές.

Ακόμα, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε, δίνοντας χώρο, δεν είναι μέρος του σημερινού προβλήματος και η ευθύνη πέφτει σε όλους εμάς που τα καταφέρνουμε ή δεν τα καταφέρνουμε.

Σε ερώτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος από τους "αντάρτες", απάντησε πως έχει προαναγγελθεί ένα τέτοιο γεγονός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη

Με αφορμή τη δήλωσή της ότι ξεπεράστηκαν τα όρια της κριτικής στον νέο πρόεδρο: Δεν μου είναι καθόλου ευχάριστες οι εξελίξεις αυτές όμως έβαλα μερικές παραμέτρους στη συζήτηση τις οποίες οφείλουμε να σκεφτούμε όλοι μας διότι είμαστε κόμμα έχουμε όργανα, είμαστε στελέχη κόμματος, είμαστε εκλεγμένοι ή μη εκλεγμένοι βουλευτές και έχουμε την ευθύνη του χώρου που μας αναλογεί και βεβαίως και ο πρόεδρος του κόμματος έχει και αυτός την ευθύνη που του αναλογεί.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με τις παλιότερες απόψεις που είχε εκφράσει ο κ. Κασσελάκης: Είδα τα κείμενα αυτά και δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να με βρίσκουν σύμφωνη ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμείς άνθρωποι του προοδευτικού χώρου δεν θα δίνουμε χώρο και χρόνο σε ανθρώπους για να αλλάξουν, να μεταβάλλουν απόψεις από τη μικρότερή τους ηλικία στην μεγαλύτερη και κυρίως δεν μπορούμε να μην δίνουμε χρόνο σε έναν πρόεδρο ο οποίος έχει εκλεγεί 25 μέρες με δεδομένο ότι ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έλειπε από τη χώρα από τα 15 του.

Αυτοί οι οποίοι επικαλούνται τα όργανα και το συντεταγμένο διάλογο δεν μπορεί ταυτοχρόνως να έχουν κάνει τις δημοσιογραφικές εκπομπές όργανα. Υπάρχουν τα όρια της κριτικής του πολιτικού διαλόγου την οποία ελεύθερα μπορούσε να πει ο καθένας αλλά αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά μερικά όρια γιατί έχει εκλεγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κασσελάκης πριν λίγες μέρες με μεγάλη συμμετοχή των μελών που με θέρμη και απροσδόκητα προσήλθαν, αυτό από μόνο του οφείλει να είναι σεβαστό.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να παρέμβει ο κ. Τσίπρας: Ο Α.Τσίπρας δεν είναι μέρος του σημερινού προβλήματος και για όλα όσα θα συζητούσαμε, αν υποθέσουμε ότι θα συζητήσουμε για τις αιτίες της ήττας στο παρελθόν κλπ που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη δική του ευθύνη εξ ολοκλήρου και αποχώρησε δεν καταλαβαίνω τι άλλο θα έπρεπε να συμβεί. Τώρα αν από εκεί μετά ήμασταν όλοι εμείς ικανοί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία συνέβησαν και να ζητάμε σήμερα πράγματα που δεν κάναμε τότε να έχουν γίνει ή τότε ή τώρα αντιλαμβάνεστε ότι αυτό τείνει σε μια παράνοια. Άρα ο Α. Τσίπρας δεν έχει κανέναν λόγο να γίνει μέρος του προβλήματος σήμερα.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας: Ένας σύντροφος μας το προανήγγειλε με ένα τρόπο χθες και έχω δει και ένα κείμενο το οποίο προαναγγέλλει ένα τέτοιο γεγονός. Η ευχή μου και οι προσπάθειες μου για τις επόμενες ημέρες θα είναι όλα αυτά αν είναι δυνατόν να αποφευχθούν.