Από τότε που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει συγκεντρώσει θετική γνώμη ως αρχηγός του κόμματος, παίρνει πολύ χαμηλό ποσοστό στην ερώτηση «ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός», ενώ και οι κινήσεις του δεν αρέσουν στους ερωτηθέντες, όπως αποδεικνύεται με τις διαγραφές των στελεχών του κόμματος με βάση τη δημοσκόπηση της MRB που έγινε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Συγκεκριμένα, το 45,7% των ερωτηθέντων διαφωνεί με αυτήν, ενώ ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν κατ' ελάχιστον το μέρος του, αφού μόλις το 52,1% συμμερίζεται την πράξη του Στέφανου Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MRB: Αρνητικά κείμενοι προς τον Κασσελάκη οι ερωτηθέντες

Το 70,8% των ερωτηθέντων απαντά πως με την έως τώρα στάση του Στέφανου Κασσελάκη, η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ χειροτερεύει, ενώ το 19,5% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα βελτιώνεται.



Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% απαντά πως η πορεία του του κόμματος παραμένει το ίδιο κακή ή χειροτερεύει με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ το 39,4% απαντά πως παραμένει η ίδια ή βελτιώνεται.



Το 46,6% των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί ούτε με τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ούτε με τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Το 25,5% συμφωνεί με τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.



Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 42,4% συμφωνεί με τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, το 35,6% με καμία από τις 2 πλευρές, και το 18,5% με τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.



Το 45,7% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τις διαγραφές που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το 29,3% συμφωνεί.



Το 52,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις διαγραφές που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης και το 35,8% διαφωνεί.