«Δεν ταυτίζομαι με άλλες συσπειρώσεις, η διαφωνία μου ήταν πολιτική», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε πως σημασία έχει να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ενότητα την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε πως μπροστά υπάρχει ένα συνέδριο για ένα σύγχρονο, μεγάλο κόμμα, ώστε να υπάρξει ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τόνισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, ενώ σημείωσε πως πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαφωνία μου ήταν πολιτική, επί του δημοψηφίσματος περί των διαγραφών. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει μέτωπο ως προς τα πραγματικά προβλήματα, τις τιμές στα ενοίκια, τα σούπερ μάρκετ, στη βενζίνη».

«Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση της δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό που αναζητούμε είναι πώς θα συγκροτήσουμε μια εναλλακτική προοδευτική ταυτότητα που θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα του πολίτη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα. Νομίζω ότι πρέπει να μπει μια γραμμή με το παρελθόν και από εκεί και πέρα να δούμε, αν ο Στέφανος Κασσελάκης ως εγγυητής της ενότητας και της επόμενης ημέρας, θα καλέσει και τους συντρόφους που έχουν κάνει μια διαφορετική επιλογή».

Όσον αφορά το κόμμα, τόνισε : «Είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, στο οποίο ο δημοκρατικός κόσμος προσβλέπει, έχει την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό που μας ζητούν οι πολίτες είναι να βγούμε προς τα έξω, να απαντήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για τα πραγματικά προβλήματα, που αφορούν τον κόσμο και από εκεί θα κριθούμε. Θα πρέπει να υπάρξει μια επικαιροποίηση των δικών μας θέσεων».

Στην ερώτηση για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε πως «Στην πολιτική δεν αντιπαρατίθενται πρόσωπα, αντιπαρατίθενται πολιτικές, άρα απέναντι στις πολιτικές της δεξιάς που θέλουν να ‘’κλέβουν’’ την πρώτη κατοικία, που θέλουν να είναι αυξημένες οι τιμές του σούπερ μάρκετ, που θέλουν η ακρίβεια να γονατίζει τους πολίτες και ο πλούτος να συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, ναι εμείς έχουμε ένα διαφορετικό σχέδιο το οποίο θα αναμετρηθεί στις εκλογές. Βάζουμε μπροστά τις δυνάμεις της εργασίας, που μπορούν να αυξήσουν τον μισθό, στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, δείχνουν ότι θα αναμετρηθεί, όχι ο κος Κασσελάκης με τον κο Μητσοτάκη, αλλά θα αναμετρηθεί ένας κόσμος προοδευτικός απέναντι σε μία συντήρηση, σε μία παρωχημένη αντίληψη, η οποία μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω».