Χάρης Μαμουλάκης: "Χωρίς πολιτικό διακύβευμα η αποχώρηση των εννέα από τον ΣΥΡΙΖΑ"
"Η αποχώρηση των συναδέλφων έχει ένα μεγάλο δομικό έλλειμμα πολιτικής" ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουτευτών από κόμματα
Την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, λέγοντας ότι ήταν μία πράξη που είχε προαναγγελθεί, η οποία αμναμφίβολα θέτει το κόμμα σε μία όχι και τόσο ευχάριστη κατάσταση. Παράλληλα, σημειώνει ότι η είναι "σεβαστή η άποψη και η διαδρομή των συναδέλφων βουλευτών", σε δήλωση του στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ.
Στη συνέχεια, σχολίασε "Η δύσκολη άσκηση είναι να παραμείνεις και κυρίως στις δύσκολες συνθήκες. Το να φύγεις είναι το εύκολο σε αυτές τις περιπτώσεις και δη στην πολιτική". Σχετικά με την ανεξαρτηοποίηση των εννέα βουλευτών και τη νέα Κ.Ο που σχηματίζεται με Τσακαλώτο και Πέρκα. Διευκρινίζοντας πως με το «για μας» εννοεί όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ "που παραμένουμε και ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο της μετριοπάθειας, του ήποιου κλίματος, της ενότητας και κυρίως της χάραξης στρατηγικής για την επόμενη μέρα".
"Στις εκλογές του Ιουνίου οι εννέα συνάδελφοι που αποχωρούν τοποθετήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή έχουν υπογράψει και έναν κώδικα δεοντολογίας. Εκλέχθηκαν με την πολιτική σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ"
"Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ"
Για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως «παραμένει ο εγγυητής της επόμενης μέρας» και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη είπε πως « Η θητεία του είναι μόλις 50 ημερών. Δίνεις χρόνο στο χρόνο. Πρέπει να τον αφήσουμε να ξεδιπλώσει τις όποιες πολιτικές δεξιότητες που έχει, που πιστεύω ότι έχει, να αποτυπώσει ένα πολιτικό στίγμα ξεκάθαρο και να κριθεί επ΄αυτού».
Ερωτώμενος για το σε ποια κοινοβουλευτική ομάδα κοντά εκτιμά πως θα καθίσει ο Αλέξης Τσίπρας στα έδρανα του κοινοβουλίου, με σιγουριά απάντησε «Έξι γράμματα. ΣΥΡΙΖΑ. Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει εκεί που είναι και χωροταξικά και πολιτικά»
"Μεγάλο δομικό έλλειμμα πολιτικής"
Όπως εκτίμησε «η αποχώρηση των συναδέλφων έχει ένα μεγάλο δομικό έλλειμμα πολιτικής» αναφερόμενος σε όλες τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουτευτών από κόμματα, σχολίασε πως «είχαν πολιτικά χαρακτηριστικά. Τώρα ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα αυτών που αποχωρούν; γιατί εάν υπήρχε θα περίμεναν το Συνέδριο να παρατίθεντο στη δημόσια σφαίρα αντεπιχειρήματα, με όρους πολιτικής. Να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων» και χαρακτήρισε την κίνηση της ομάδας Αχτσιόγλου ως «μια δυσανεξία στην παραδοχή του απόλυτα δημοκρατικού αποτελέσματος. Αυτό είναι το πρόβλημα»
"Αποχωρούν χωρίς να έχουν καταλάβει τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη"
Την δική του απόφαση να παραμείνει στο κόμμα διεξοδικά την εξήγησε ως εξής:
«Είμαι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας και μέλος ενός κόμματος, στο οποίο έχουμε ένα νέο πρόεδρο. Οι αρχές, οι αξίες, το καταστατικό και μάλιστα επικαιροποιημένο τον Ιούνιο του 22 υφίστανται. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε πολιτικό επίπεδο. Ένας βερμπαλισμός η μια φρασεολογία στη δημόσια σφαίρα του προέδρου μπορεί να συζητηθεί, είναι και να αξιολογηθεί καταλλήλως. Αλλά οι πολιτικές αρχές υπάρχουν από το συνέδριό μας. “Ευαγγέλιο” αν μου επιτρέπεται ο πολιτικός όρος είναι οι καταστατικές διατάξεις που διέπονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου