Επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο ξεκινά σήμερα Κυριακή (26/9) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στις 9:30 (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό BBC One και στη δημοσιογράφο Λόρα Κένσμπεργκ. Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στο Canary Wharf, θα πραγματοποιηθεί μια κλειστή συνάντηση του πρωθυπουργού νωρίς το πρωί με 35 σημαντικούς επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων και μια ανοιχτή συζήτηση στη συνέχεια με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Investment Banking της Morgan Stanley.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αποτελεί τη θετική έκπληξη της ευρωζώνης, έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, ενώ πολύ πρόσφατα υπερκαλύφθηκε με επιτυχία το placement της Εθνικής Τράπεζας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει κορυφαίους επενδυτές, αλλά και να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στο επενδυτικό συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μαζί με τη Morgan Stanley στο Λονδίνο.  Στο ίδιο πλαίσιο, ξεχωριστές συναντήσεις αλλά και δημόσιες συζητήσεις θα έχει ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, που αποτελεί και το φαβορί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές το 2024 και να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, καθώς το κόμμα του προηγείται των Συντηρητικών σε όλες τις δημοσκοπήσεις με τουλάχιστον 15 μονάδες διαφορά. Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας.

Τι θα συζητήσει με τον Ρίσι Σούνακ την Τρίτη

Την Τρίτη, στις 12:45, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ στη Downing Street. Με τον Βρετανό πρωθυπουργό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα γίνει μια συνολική επισκόπηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στις επαφές που θα έχει στο Λονδίνο με τους κ. Σούνακ και Στάρμερ. Το είχε θέσει εξάλλου και στη συνάντηση που είχε με τον τότε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, όσο και σε μία από τις ομιλίες του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και στην ιστορική ομιλία του στην κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.