«Είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Οι καταγγελίες αυξάνονται γιατί σιγά σιγά οι παλιές προκαταλήψεις υποχωρούν και οι γυναίκες έχουν αρχίσει να σπάνε τη σιωπή τους, ενώ και από τη μεριά της πολιτείας και της κυβέρνησης της ΝΔ τα πβοηθητικά εργαλεία πολλαπλασιάζονται. Χαίρομαι που βλέπω και άνδρες στην αίθουσα. Γιατί για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να ενωθούν οι ανδρικές και οι γυναικείες φωνές», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Γκολιδάκης.
Από τη μεριά της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα παρουσίασε τη δέσμη των μέτρων και των δράσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Από την αυστηροποίηση των ποινών, τη στήριξη θεσμών, όπως το 15900, τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας, μέχρι τη θέσπιση πιλοτικών δράσεων, όπως το «panic button». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Κεφάλα ήδη 789 γυναίκες το έχουν προμηθευτεί και σε 130 περιπτώσεις έκαναν χρήση του χωρίς να υπάρξουν προβλήματα για αυτές που το χρησιμοποίησαν.
Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου επισήμανε τη σημασία που έχει η συνεργασία με την κοινωνία για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, ενώ η κ. Κασσίμη παρουσίασε τις δράσεις της ΕΛΑΣ για τα περιστατικά που αφορούν στη βία κατά των γυναικών.
Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Αναστασία Καρυπίδου, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα η αντιδήμαρχος Μαρία Καραγιάννη. Στο τέλος έγινε διάλογος με το κοινό, ενώ σε όλες οι γυναίκες που παραβρέθηκαν προσφέρθηκε συμβολικά ένα λευκό τριαντάφυλλο.