Τραγωδία στα Τέμπη: Η Κωνσταντοπούλου προαναγγέλλει μηνύσεις για τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι θα κινήσει ένδικα μέσα κατά των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την παραπάνω γνωμοδότηση
Την αποκάλυψη πως η πρώτη της δικηγορική πράξη πριν από 20 χρόνια, το 2003, ήταν εναντίον του Χένρι Κίσινγκερ έκανε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά την ομιλία της επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τους servicers, ανέφερε πως πριν από 20 χρόνια είχε καταθέσει μήνυση κατά του Χένρι Κίσινγκερ για τα εγκλήματα πολέμου που είχε διαπράξει και -κυρίως- γι' αυτά που έγιναν σε βάρος του κυπριακού λαού επί επταετίας.
Στη συνέχεια, λίγο πριν κλείσει την ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απάντησε από το βήμα της Βουλής στον αποκλεισμό της από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας πως «μπορώ να είμαι μία από τους πολίτες πάντα, και μπορώ να κοιτώ στα μάτια και τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, που βλέπουν αυτή σας τη λυσσώδη προσπάθεια να με εξαιρέσετε από την επιτροπή την εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών. Και καταλαβαίνουν ότι πάλι κάτι θέλετε να κρύψετε, πάλι όλα θέλετε να τα διαχειριστείτε και να τα φέρετε στα μέτρα σας. Ξέρω ότι ενοχλώ πολλές και ισχυρές εξουσίες, ξέρω ότι η Πλεύση Ελευθερίας, αυτό το μικρό καραβάκι είναι πολύ ενοχλητικό και το βαρούν πολύ, θα παραμείνει εδώ, όσο κι αν προσπαθείτε να το τορπιλίσετε και να το καταβυθίσετε, θα συνεχίσει να πλέει προς την ελευθερία».
Μάλιστα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι θα κινήσει ένδικα μέσα κατά των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την παραπάνω γνωμοδότηση, καθώς, όπως σημείωσε, προκύπτουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις.
Όσον αφορά τη μήνυση κατά του Χένρι Κίσινγκερ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε μιλώντας στην Ολομέλεια «μέχρι η Ιστορία να καταγράψει και να στείλει εκεί που πρέπει εκείνους που ζημιώνουν τις κοινωνίες και τους λαούς, πολλές φορές η επικοινωνία τους αποθεώνει».
«Εγώ, επειδή έκανα μήνυση στον Χένρι Κίσινγκερ το 2003 -ήταν η πρώτη μου νομική ενέργεια, με την ιδιότητα της δικηγόρου του ιστορικού δημοσιογράφου του Ηλία Δημητρακοπούλου- και έκανα αυτή τη μήνυση που το ελληνικό κράτος δεν την υποστήριξε, αλλά την υποστήριξε πολύς κόσμος σε διεθνές επίπεδο, για να ελεγχθεί ο Κίσινγκερ για διεθνή εγκλήματα, για τη συμμετοχή στα εγκλήματα της χούντας, και για την κυπριακή τραγωδία, τα διεθνή εγκλήματα σε βάρος του κυπριακού λαού, [...] από τότε μέχρι σήμερα δεν αλλάζω αυτά που λέω, δεν αλλάζω στάση και δεν λοξοδρομώ. Πρέπει να σας πω ότι δεν το έχω μετανιώσει. Γιατί μπορώ να κυκλοφορώ στους δρόμους κοιτώντας στα μάτια τους συμπολίτες μου χωρίς να έχω φύλαξη και άλλου είδους προστασία», πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.