Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός εξέφρασαν οι βουλευτές, κατά τη συζήτηση της κύρωσης συμφωνίας του υπουργείο Παιδείας για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Όλοι υπογράμμισαν την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των φαινομένων οπαδικής βίας, με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

*Διαβάστε εδώ: Πιερρακάκης από Βουλή: Ας διδαχθούμε από ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ που συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Τι ανέφερε για την συμφωνία με τον Τούρκο ομόλογό του

«Η οπαδική βία έχει πάρει στη χώρα μας ανεξέλεγκτη μορφή», τόνισε η Ράνια Θρασκιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας πρώτη το λόγο.

«Η σκέψη όλων μας είναι στον αστυνομικό και την οικογένειά του και ελπίζουμε να βρεθούν τάχιστα οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Στην παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα εστίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης λέγοντας ότι «η παρουσία της ούτε κατευνάζει, ούτε αντιμετωπίζει το πρόβλημα» και ότι η κυβέρνηση οφείλει «να σταθεί μπροστά στις ευθύνες της».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», σημείωσε η Μερόπη Τζούφη της Νέας Αριστεράς.

Προτροπή «να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις για να εκλείψει το πρόβλημα της οπαδικής βίας», απηύθυνε ο προεδρεύων, Α αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το χθεσινό περιστατικό και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αστυνομικού, επισήμανε ότι στο ερώτημα αν θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη βία ή με τις αιτίες που την προκαλούν, η απάντηση της κυβέρνησης είναι και με δύο.

Ενημέρωση της Βουλής για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.