Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς κατάφερε έστω και για λίγα λεπτά να φέρει κοντά τους πρώην συντρόφους, καθώς ανάγκασε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Παύλο Πολάκη να υπερασπιστούν με τον τρόπο τους τα χρόνια του Αλέξη Τσίπρα.

Κατα τα αλλά οι πρώην σύντροφοι συνεχίζουν σε κάθε ευκαιρία να τραβάνε τις δικές τους διαχωριστικές γραμμές, όπως έκαναν στη διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπου βρέθηκαν σε διαφορετικά μπλοκ.


Επικοινωνιακή προσέγγιση των πολιτών από τον Στέφανο Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κσσελάκης, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή προσέγγιση των πολιτών μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ανέβασε βίντεο από την επίσκεψη του στο σπίτι της Αθηνάς Παπαχρήστου στο Μεσολόγγι - που από την σύνταξη της αγόρασε και δώρισε στο κράτος ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα κέρδισε την συμπάθεια των ακόλουθων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα κάνει προσωποκεντρικά βίντεο με πρωταγωνιστές τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας στην εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών αναφέρθηκε και πάλι στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο 2015 -2019. «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μεσαία τάξη ήταν σκληρή και τιμωρητική», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προηγηθεί και δυο μνημόνια που απέτυχαν.


Τα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ προς Νέα Αριστερά

Ο Νίκος Παππάς, πάντως, στη Βουλή αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στους πρώην συντρόφους του λέγοντας: «Είμαστε η δύναμη που έχει προγραμματικό ορίζοντα, πέρα και πάνω από μεταμνημονιακά απόνερα», ανέφερε δείχνοντας προς την πλευρά της Νέας Αριστεράς.

Πάντως, χθες, ο νέος φορέας παρουσίασε ένα βίντεο με το οποίο καλεί τους πολίτες να τους ακολουθήσουν. «Έλα μαζί μας» είναι ο τίτλος, ενώ όπως αναφέρεται είναι ένα κάλεσμα Δράσης που γίνεται μέσα από τρείς λέξεις: Εξωστρέφεια, Ανανέωση Αυτενέργεια.

Αισιοδοξία στη Νέα Αριστερά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Νέας Αριστεράς εμφανίζονται αισιόδοξα παρά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «τα πρώτα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά και η μεγάλη μας ευθύνη είναι πώς θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των αριστερών και προοδευτικών πολιτών για μια ουσιαστική νέα αρχή: νέα αρχή τόσο στο περιεχόμενο της πολιτικής, όσο και στον τρόπο οργάνωσης της πολιτικής. Σήμερα έχουμε ένα καθήκον. Να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Στις κινήσεις δηλαδή που θα ανοίξουν το δρόμο για τη συγκρότηση ενός πολιτικού κόμματος ο συνδυασμός του οποίου θα είναι έτοιμος για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2024. Στόχος μας είναι να έχουμε συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότηση ενός νέου ανοιχτού, ενωτικού, αριστερού, προοδευτικού και οικολογικού ψηφοδελτίου που θα κάνει τη διαφορά».