Και ενώ η κυβέρνηση προχωράει στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στον ΣΥΡΙΖΑ έμπλεξαν τις γραμμές τους, με δεδομένο ότι η επίσημη στάση είναι κάθετα αντίθετη στην ίδρυσή τους, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης και στελέχη γύρω από αυτόν τάσσονται υπέρ.

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι «το κρίσιμο δεν είναι η ίδρυση ad hoc μη κρατικών ΑΕΙ αλλά η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας» και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να το δούμε (σ.σ. τα μη κρατικά πανεπιστήμια). Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση στο πλαίσιο της άρσης περιπτώσεων που δεν διέπουν τον ορθό ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, δεν μπορούμε παρά να μελετήσουμε τι συμβαίνει. Δεν είμαστε αρνητικοί εκ προοιμίου».

Πέτρος Παππάς: "Δεν πρέπει να λέμε 'όχι' σε όλα"

Στο ίδιο πνεύμα ο Πέτρος Παππάς, στενός συνεργάτης επίσης του κ. Κασσελάκη, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να λέει “όχι” σε όλα», τονίζοντας ότι αυτή η στάση δεν ωφέλησε το κόμμα. Ο κ. Παππάς, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις συνεργασίες ξένων πανεπιστημίων με το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και για το πώς και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να λειτουργήσουν στη χώρα, αλλά είμαι κομμάτι ενός κόμματος που αποφασίζει συλλογικά. Εγώ στα όργανα του κόμματος και στο συνέδριο που θα ακολουθήσει και θα εκφράσω τις απόψεις μου και θα προσπαθήσω να πείσω για αυτές», τόνισε ο κ. Παππάς.