“Θα γίνει κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως έγινε στο Δήμο της Αθήνας. Δεν θα γίνουμε μέρος του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ με τις συγκολλήσεις κομμάτων”, υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την βδομάδα δείχνοντας ότι προχωρά σε αλλαγή γραμμής.

Από τους κλειστούς διαύλους για συνεργασίες, πλέον απευθύνει προσκλητήριο συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε και το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει για τις συνεργασίες αυτές μετά τις ευρωεκλογές και δεν είναι άλλο από αυτό που έφερε την εμβληματική για το ΠΑΣΟΚ επικράτηση του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας.

Αυτή η αλλαγή πλεύσης για τις συνεργασίες ωστόσο απαιτεί την τήρηση ενός όρου που θεωρεί απαραίτητο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό πάνω από 16%, ώστε να είναι παράλληλα ξεκάθαρα η κυρίαρχη δύναμη στην κεντροαριστερά που θέτει τους όρους στο τραπέζι των ενδεχόμενων συγκλήσεων.

“Αν είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση θα έχουμε τη δύναμη στις ευρωεκλογές, θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να υπάρξει η δύναμη η προοδευτική που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές” σημειώνει με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά έχουν ως προαπαιτούμενο την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ που προβάρει ήδη κοστούμι αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην κεντροαριστερά.