Μητσοτάκης για Φλώρο: Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε - Βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη
"Υπερπολύτιμη η συμβολή του απέναντι στις προκλήσεις", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κωνσταντίνο Φλώρο - "Αυτά τα χρόνια είναι ακόμα ένα παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες"
Το έργο του Κωνσταντίνου Φλώρου στην εθνική άμυνα της χώρας εκθείασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να αποστρατεύεται και τη θητεία του να ολοκληρώνεται ύστερα από 4 χρόνια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. «Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ακόμα ένα παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες», είπε χαρακττηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Φλώρο που προώθησε τη διακλαδική συνεργασία, τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων και τη στρατηγική συμπόρευση της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες, ενώ έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων.
«Η συμβολή του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου αποφασίστηκε ότι νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, διοικητής Ειδικού Πολέμου.
«H τετραετής θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος «πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης».
Τέλος, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων. Ως αληθινός αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα».
Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας.
Πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης
Τέλος, έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων. Ως αληθινός αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα.
Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ακόμα ένα παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες.
Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961 στη Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Περάτωσε επιτυχώς τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε Διμοιρίτης στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στη συνέχεια Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο. Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς απ' όλα τα υποχρεωτικά και μη Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον αυτών, το 1989 διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως Υποβρυχίου Καταστροφέα, στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992 του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School) στο Fort Bragg στη Βόρεια Καρολίνα. Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ).
Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο παρέμεινε έως το 1997 με την ολοκλήρωση των καθηκόντων του Διοικητού, οπότε και μετατέθηκε στη Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ). Το 1999 εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000 μετά την αποφοίτηση του τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ). Το 2003 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ) ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ' ΜΑΚ). Το 2005 μετατέθηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), με την επιστροφή του δε στην Ελλάδα το 2008 εφοίτησε στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ. Το 2012 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) και ακολούθως το Μάρτιο του 2014 στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ). Το Μάρτιο του 2015 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από το Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε το γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Κατόπιν σχετικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, το 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και κατόπιν της προαγωγής του σε Αντιστράτηγο, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ. Τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».
Τον Ιανουάριο του 2020 και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, καθώς και Τίτλου Σπουδών στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ» του Strategic Center for International Security (SCIS) του Πανεπιστημίου του ABERDEEN.
Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο, και έχει 2 κόρες. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Τον Μάιο 2021 του απενεμήθη από τον Αρχηγό ΓΕΕΔ του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας το Μετάλλιο της Τιμής Εξαίρετης Τάξεως του Βασιλέα Abdulaziz, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Βασιλέα Salman bin Abdulaziz Al Saud.
Τον Οκτώβριο 2021 του απενεμήθη από τον Αρχηγό Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard το Μετάλλιο του Διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο 2021 του απενεμήθη από τον Διευθυντή του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του SHAPE κ. Andrés B. Muñoz Mosquera (Office of Legal Affairs, Allied Command Operations – OLA ACO) ως εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) Πτεράρχου Tod D. Wolters, το Μετάλλιο «Serge Lazareff Prize – Legal Services». Τον Ιούλιο 2022 του απενεμήθη από τον Διοικητή των Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM) Στρατηγό Richard D. Clarke, το Μετάλλιο «United States Special Operations Command» (Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Ηνωμένων Πολιτειών).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. «Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ακόμα ένα παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες», είπε χαρακττηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Φλώρο που προώθησε τη διακλαδική συνεργασία, τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων και τη στρατηγική συμπόρευση της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες, ενώ έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συμβολή του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ υπήρξε υπερπολύτιμη
«Η συμβολή του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου αποφασίστηκε ότι νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, διοικητής Ειδικού Πολέμου.«H τετραετής θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος «πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης».
Τέλος, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων. Ως αληθινός αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα».
Όλη η δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Φλώρο
Η τετραετής θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας.Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας.
Πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης
Τέλος, έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων. Ως αληθινός αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα.
Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ακόμα ένα παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες.
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τις 17 Ιανουαρίου 2020.Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961 στη Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Περάτωσε επιτυχώς τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε Διμοιρίτης στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στη συνέχεια Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο. Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς απ' όλα τα υποχρεωτικά και μη Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον αυτών, το 1989 διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως Υποβρυχίου Καταστροφέα, στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992 του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School) στο Fort Bragg στη Βόρεια Καρολίνα. Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ).
Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο παρέμεινε έως το 1997 με την ολοκλήρωση των καθηκόντων του Διοικητού, οπότε και μετατέθηκε στη Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ). Το 1999 εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000 μετά την αποφοίτηση του τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ). Το 2003 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ) ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ' ΜΑΚ). Το 2005 μετατέθηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), με την επιστροφή του δε στην Ελλάδα το 2008 εφοίτησε στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ. Το 2012 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) και ακολούθως το Μάρτιο του 2014 στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ). Το Μάρτιο του 2015 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από το Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε το γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Κατόπιν σχετικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, το 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και κατόπιν της προαγωγής του σε Αντιστράτηγο, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ. Τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».
Τον Ιανουάριο του 2020 και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, καθώς και Τίτλου Σπουδών στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ» του Strategic Center for International Security (SCIS) του Πανεπιστημίου του ABERDEEN.
Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο, και έχει 2 κόρες. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Τον Μάιο 2021 του απενεμήθη από τον Αρχηγό ΓΕΕΔ του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας το Μετάλλιο της Τιμής Εξαίρετης Τάξεως του Βασιλέα Abdulaziz, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Βασιλέα Salman bin Abdulaziz Al Saud.
Τον Οκτώβριο 2021 του απενεμήθη από τον Αρχηγό Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard το Μετάλλιο του Διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο 2021 του απενεμήθη από τον Διευθυντή του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του SHAPE κ. Andrés B. Muñoz Mosquera (Office of Legal Affairs, Allied Command Operations – OLA ACO) ως εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) Πτεράρχου Tod D. Wolters, το Μετάλλιο «Serge Lazareff Prize – Legal Services». Τον Ιούλιο 2022 του απενεμήθη από τον Διοικητή των Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM) Στρατηγό Richard D. Clarke, το Μετάλλιο «United States Special Operations Command» (Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Ηνωμένων Πολιτειών).