Ενιαία η θέση μας στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, πιστεύουμε στην ισότητα, η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος.

Τόνισε πως θα κατατεθούν προτάσεις που θα διευρύνουν τη συζήτηση.


Η συνέντευξη του Κωστή Καρπόζηλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Για τη θέση της Νέας Αριστεράς στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είπε: «Έχουμε μια ενιαία θέση στο θέμα της ισότητας του γάμου. Η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει. Από την πρώτη στιγμή όταν ανακοινώσαμε τη συγκρότησή μας είπαμε ότι θα είναι μία από τις βασικές μας πρωτοβουλίες για να πιέσουμε την κυβέρνηση. Περιμένουμε να δούμε το τελικό σχέδιο, για εμάς δεν υπάρχει κανενός είδους ταλάντευση».

«Εμείς πιστεύουμε στην ισότητα, πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα για όλα τα άτομα, άρα αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο το οποίο κατοχυρώνει την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών, θα το ψηφίσουμε. Θα δούμε το τελικό σχέδιο και η πρόθεσή μας είναι να καταθέσουμε προτάσεις που να διευρύνουν αυτή τη συζήτηση», πρόσθεσε.

*Διαβάστε εδώ: Κυβερνητικές πηγές για Ιερώνυμο: Στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψήφισμα