Για αλαζονεία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με αφορμή την κίνηση της Νίκης Κεραμέως να φέρει τροπολογία για τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου για τους εκλογείς του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές στο νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου.

«Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να τορπιλίσει το κλίμα συναίνεσης που έχει δημιουργηθεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εξαρχής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, καταθέτοντας μάλιστα και τρεις τροπολογίες». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε έντονα, με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο να λέει ότι είναι αδιανόητο η υπουργός Εσωτερικών να χειρίζεται σημαντικά θέματα με τόσο τσαπατσούλικο τρόπο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την άποψή τους ότι η κυβέρνηση κάνει μικροπολιτικό παιχνίδι, καθώς -όπως λένε- γνωρίζει πως πολύ δύσκολα μπορεί να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που απαιτούνται για να ισχύσει η τροπολογία. «Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται να χειρίζεται τα θέματα με αλαζονεία», λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε ακόμα: Επιστολική ψήφος στις εθνικές εκλογές: Για "ιστορική ευκαιρία" μίλησε η Κεραμέως - Χρειάζεται υπερψήφιση από 200 βουλευτές για να "περάσει"

Επιστολική ψήφος: «Η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η όλη ιστορία γίνεται προκειμένου η κυβέρνηση να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ στους ομογενείς. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει για δύο λόγους:

• Κατ' αρχάς, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο και βουλευτή (τον Όθωνα Ηλιόπουλο) από την Ομογένεια. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θέλουν με «κουτοπόνηρο» τρόπο να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.
• Δεύτερον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από το εκλέγειν, ζητά για τους ομογενείς και το εκλέγεσθαι, ενώ η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε αυτό το θέμα.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τη σχετική τροπολογία.

Διαβάστε ακόμαΒουλή: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές

Σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζοντας εν τω μεταξύ την επαφή του με τους πολίτες και προκειμένου να κάνει πράξη τη δέσμευσή του ότι θα φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής την Περιφέρεια, θα βρεθεί στη Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, όπου θα γίνουν τα αναπτυξιακά συνέδρια. Στην Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, όπου θα διεξαχθεί το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο.

Κύριος στόχος των συνεδρίων είναι η απάντηση στο πρόβλημα της αποεπένδυσης σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές και δραστηριότητες κατά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Η ανάδειξη των αιτίων και των παραγόντων που έβαλαν «χειρόφρενο» στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, που κράτησαν χαμηλή την παραγωγικότητα και ευθύνονται για τη γήρανση και την εικόνα των παραμελημένων σχολείων, των νοσοκομείων, των δημόσιων υποδομών, για τις ανισότητες, την ερήμωση των χωριών και τη συμφόρηση στις πόλεις.