O Παύλος Πολάκης και ο Όθωνας Ηλιόπουλος ήταν οι μοναδικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδωσαν το "παρών" στη σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Επίσης η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε "παρών".

Παρά την κομματική πειθαρχία που επέβαλλε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος και η τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν την κομματική γραμμή. Όπως και ο βουλευτής Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο για τον Παύλο Πολάκη, όσο και για τη Νίνα Κασιμάτη θα υπάρξουν κομματικές "κυρώσεις", όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι θα απωλέσουν τις θέσεις τους από το κομματικό οργανόγραμμα, που σημαίνει ότι θα αντικατασταθούν από τις θέσεις ευθύνης που έχουν.

Εξάλλου, νωρίς το απόγευμα ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, μιλώντας στο ACTION24 είχε αναφέρει ότι «θα υπάρξει επακόλουθο. 100%» σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σπάσει την κομματική γραμμή στην εν λόγω ψηφοφορία.