«Θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρέμβασή του στη Βουλή με μια ομιλία που κινήθηκε επικριτικά προς την κυβέρνηση σε όλα τα πεδία: από τα εθνικά και τις νέες τουρκικές προκλήσεις με την έκδοση NAVTEX, την ακρίβεια, τη στροφή στο πολιτικό Κέντρο έως την woke κουλτούρα, για την οποία τόνισε πως απειλεί τις δυτικές κοινωνίες με πλήρη αποδόμηση των πάντων.


Αντώνης Σαμαράς: Οι προειδοποιήσεις στη Ν.Δ. 

Σε υψηλούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε παράλληλα ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση λόγω έλλειψης αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να ξεκοπεί από την πραγματικότητα. «Καλείστε να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο-ανατροπή του οικογενειακού θεμελίου. Δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας και έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες. Οι επιπτώσεις του πάνε πιο πέρα απ' όσα περιλαμβάνει», είπε ο κ. Σαμαράς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ύπαρξη του συμφώνου συμβίωσης, θεωρώντας ότι καλύπτει τα gay ζευγάρια.

«Τι παραπάνω θα προσφέρει ο γάμος. Ένα πράγμα μόνο. Το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε όμως για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και για το δικαίωμα ενός ανήλικου παιδιού. Και το παιδί έχει δικαίωμα και σε μητέρα και σε πατέρα. Δυστυχώς η ζωή στερεί το δικαίωμα αυτό από κάποια παιδιά. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το στερεί η μοίρα, όχι η πολιτεία», τόνισε.

Υποστήριξε επίσης ότι κάποιοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια ζητώντας να απαλειφθούν οι έννοιες «πατέρας» και «μητέρα» και να αντικατασταθούν από τις ουδέτερες λέξεις «Γονέας 1« και «Γονέας 2», επικαλούμενοι την έννοια της συμπεριληπτικότητας. «Γίνεται ήδη στη Γαλλία, αλλά και σε κάποια έντυπα σχολείων της Ελλάδας, πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα: Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Σαμαρά στη Βουλή: "Κανένα σχόλιο, εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις"

Το "κυνήγι μαγισσών" του Σαμαρά και η αναδρομή στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για «μπούλινγκ» που δέχονται όσοι έχουν αντίθετη άποψη και έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» με χαρακτηρισμούς «σεξιστές», «ομοφοβικοί», «ακραίοι», θυμίζοντας ότι εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. «Είναι ακροδεξιό το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως; Εναντίον του νομοσχεδίου είναι και ένας από τους πιο φωτισμένους ιεράρχες, που χαίρει εκτίμησης σε όλο τον κόσμο, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Είναι ακραίος ο Αναστάσιος; Άλλο φιλελεύθερη κοινωνία και άλλο κυνήγι μαγισσών. Αυτό ακριβώς έχουμε εδώ, κυνήγι μαγισσών», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Ο Στέλιος Ράμφος επισήμανε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από μητέρα και πατέρα και όχι από φροντιστές. Ομοφοβικός είναι ο Στέλιος Ράμφος; Ακραίος σεξιστής είναι και ο Γιάννης ο Πανούσης;», διερωτήθηκε και στάθηκε σε μια αναφορά που είχε κάνει ο κ. Ράμφος προ ημερών.

«Στην Ολλανδία, είπε ο Ράμφος, υπάρχουν σύλλογοι παιδόφιλων που κάνουν εκδρομές σε διάφορες χώρες με χαλαρά ήθη. Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα, ας ξέρουμε λοιπόν τι ψηφίζουμε. Αυτό που ψηφίζουμε σήμερα αφορά ελάχιστους αλλά οι επιπτώσεις αφορούν τους πάντες».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη πως το νομοσχέδιο ανοίγει κερκόπορτες, ενώ ως προς την παρένθετη μητρότητα υπογράμμισε ότι μπορεί να μην την προβλέπει, αλλά σίγουρα θα επέλθει. «Μετατρέπουμε τη μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο, σε μια αγοραία υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε δε την ομιλία του με μια αποστροφή που ακούστηκε ως προειδοποίηση προς τους βουλευτές, κάνοντας αναδρομή στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Απ’ όσους ψήφισαν τότε αυτή τη συμφωνία, μόνον 17 βρίσκονται σε αυτή τη Βουλή», είπε.