Την πλήρη αδράνεια της κυβέρνησης, πέρα από κινήσεις εντυπώσεων, στο  θέμα της έμφυλης βίας καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος με αφορμή την νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη.

«Η αισιοδοξία που μας πλημμύρισε χθες το βράδυ για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη χώρα μας , σκιάστηκε από τη σημερινή είδηση μιας νέας γυναικοκτονίας» σημειώνει ο κ. Καρπόζηλος και συμπληρώνει: «Νωρίς το πρωί μια νέα γυναίκα, 29 ετών δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από το σύντροφό της. Η 3η δολοφονημένη γυναίκα μόλις το δεύτερο μήνα του έτους.

Τις τελευταίες 2 μέρες στον δημόσιο λόγο κυριάρχησαν οι υποθετικοί κίνδυνοι που απειλούν την ελληνική οικογένεια, ενώ αγνοούνται συστηματικά οι πραγματικοί.

Και αυτοί είναι η ενδοοικογενειακή βία, οι κακοποιητικές συμπεριφορές και εν τέλει η ίδια η πατριαρχία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την καταπολέμηση της μάστιγας των γυναικοκτονιών , της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας παρά μόνο κινήσεις εντυπώσεων με μηδενικό αποτέλεσμα.

Η χώρα πρέπει να επενδύσει σε δομές στήριξης, προγράμματα καταπολέμησης της κουλτούρας της βίας και στον ανάλογο προσανατολισμό της αστυνομίας για την πρόληψη τέτοιων εγκλημάτων και στην αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Αλλιώς απλώς περιμένουμε την επόμενη θλιβερή είδηση».