Με αφορµή την προχθεσινή οµιλία του προέδρου Σαµαρά, άρχισα να ψάχνω στα νεοδηµοκρατικά στέκια, µήπως και βρω κάτι παραπάνω από αυτά που κυκλοφορούν σε ευρεία κατανάλωση στα δηµοσιογραφικά γραφεία. Κι όταν κάποιος γυρίζει, µυρίζει, όπως αναφέρει ο θυµόσοφος λαός.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Ανδρουλάκης: “Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καραμπινάτα σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Μύρισα λοιπόν µια κινητικότητα από τον πρώην πρωθυπουργό, µε πολλές (µα πάρα πολλές) συναντήσεις µε βουλευτές, νυν και πρώην. Για να καταλάβετε για τι ακριβώς σας µιλάω, σύµφωνα µε το “καρφί” µου, ο πρόεδρος Αντώνης πρέπει να βλέπει περισσότερους από όσους έβλεπε όταν ήταν πρωθυπουργός. Επειδή, όµως, ένα τέτοιο παιχνίδι δεν µπορεί να το οργανώσει µόνος του, αποφάσισα να σας αποκαλύψω και τους συµπαίκτες του.

Αυτός που µοιράζει την µπάλα, γενικώς και σε όλα τα επίπεδα, ακούει στο ονοµατεπώνυµο Νίκος Τσούτσιας. Πρόκειται για έναν αρχαίο (όπως θα έλεγε και ο Βύρων Πολύδωρας) φίλο µου, που τον συνάντησα όταν άρχισα να κάνω πολιτικό ρεπορτάζ. Τα χρόνια της διακυβέρνησης Σαµαρά, ο Τσούτσιας ήρθε πολύ κοντά στον πρόεδρο και παρέµεινε δίπλα του, όταν οι ευεργετηµένοι την έκαναν µε ελαφρά πηδηµατάκια. Ο πολύπειρος δηµοσιογράφος είναι το πρόσωπο που µοιράζει (όπως σας είπα) τις µπαλιές. Και από κει και πέρα, κεντρικό ρόλο έχουν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσοµάλλης, Κώστας Καραγκούνης και Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ υπάρχει κι ένας Νέστορας στην παρέα, που ακούει στο όνοµα Μπάµπης Αθανασίου. Όλοι αυτοί και ο καθένας ξεχωριστά σχεδόν καθηµερινά χτίζουν, πιστέψτε µε, αυτό το φοβερό και τροµερό αφήγηµα για την αναγκαιότητα ενός καθαρόαιµου δεξιού κόµµατος.

* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά