Νίκος Δένδιας: Το σχέδιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την εθελοντική στράτευση των γυναικών - "Το σχετικό νοµοθέτηµα υπάρχει ήδη"
Το σχέδιο Δένδια και η Τουρκία
«Με την προσφυγή και στον γυναικείο µας πληθυσµό δεν είµαστε 11,5 εκατοµµύρια, γινόµαστε 22 εκατοµµύρια», επισήµανε ο Νίκος ∆ένδιας
Την εθελοντική στράτευση των γυναικών ανακοίνωσε ουσιαστικά ο υπουργός Εθνικής Άµυνας, Νίκος ∆ένδιας, στην οµιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα της Γυναίκας.
«Με την προσφυγή και στον γυναικείο µας πληθυσµό δεν είµαστε 11,5 εκατοµµύρια, γινόµαστε 22 εκατοµµύρια», επισήµανε ο κ. ∆ένδιας και προανήγγειλε ότι την επόµενη εβδοµάδα θα γίνει µια πρώτη παρουσίαση του όλου σχεδίου σε συνεργασία µε την ηγεσία των Ενόπλων ∆υνάµεων.
Το σχέδιο του Νίκου Δένδια και η Τουρκία
Εκεί -όπως είπε- θα κατατεθεί η πρόταση για το πώς µπορούµε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκµεταλλευτούµε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας µας, όχι µόνο στο επίπεδο των στελεχών αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής στράτευσης. Αναφερόµενος στο γεωπολιτικό και αριθµητικό πλαίσιο στο οποίο κινούµαστε, ο κ. ∆ένδιας σηµείωσε ότι «έχουµε να αντιµετωπίσουµε µία απειλή από χώρα πολύ υπέρτερη αριθµητικά από εµάς (σ.σ.: Τουρκία), η οποία θα προσεγγίσει µέχρι τα µέσα του αιώνα ή και θα υπερβεί τα 100.000.000 και εµείς θα είµαστε στα 11.000.000-12.000.000».
«Η απλή λοιπόν αριθµητική», συµπλήρωσε, «µας επιβάλλει τον στρατό των πολιτών. Όπως επίσης και η ιδεολογική αντίληψη ότι ο ένοπλος πολίτης που υπερασπίζεται την πατρίδα, τα ιδανικά, το σπίτι του είναι πάντοτε αυτό το οποίο διέκρινε τον Ελληνισµό από την εποχή της ίδρυσης του κράτους-πόλης». «Όταν λοιπόν µιλάµε για τον στρατό των πολιτών, καταλαβαίνετε ότι είναι τελείως ανακόλουθο να εξαιρέσεις τον µισό πληθυσµό από αυτή τη σκέψη», τόνισε ο υπουργός σηµειώνοντας ότι ο δείκτης συµµετοχής των γυναικών στον στρατό στην Τουρκία είναι κάπου στο 0,3%, έναντι του πολύ καλού δικού µας.
Νίκος Δένδιας: «Το σχετικό νοµοθέτηµα υπάρχει ήδη»
Ο κ. ∆ένδιας είπε επίσης ότι το σχετικό νοµοθέτηµα για την εθελοντική στράτευση των γυναικών υπάρχει (σ.σ.: Ν. 705/1977). «Είναι νοµοθέτηµα του ’77 που δείχνει πόσο µακριά έβλεπε τότε ο Ευάγγελος Αβέρωφ και η τότε κυβέρνηση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ερώτηµα είναι πώς υλοποιούµε αυτή την πρόβλεψη.Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή