Στην επίμαχη συνομιλία που όπως είπε «διορθώθηκε την επόμενη μέρα», σημειώνοντας πως δεν υπήρχε δόλος από την κυβέρνηση, αλλά και στο ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε αναδειχθεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. «Όταν βάζεις πρωτοσέλιδο «μονταζιέρα» υπονοείς ξεκάθαρα ότι θέλει η κυβέρνηση να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», είπε συγκεκριμένα ο κος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για λάθος που ενδέχεται να αφορά το ότι βγήκαν εκείνη τη νύχτα πολλές συνομιλίες στη δημοσιότητα, με μία εξ αυτών να επαναδιορθώνεται δύο ημέρες μετά.


Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ταμήλου και του κ. Φαραντούρη

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτά τα οποία είπε ο πρώην βουλευτής είναι ανεκδιήγητα, είναι απίστευτα να ακούγονται και προφανώς θεωρώ ότι η διαγραφή του ήταν παραπάνω από αυτονόητο. Οι δηλώσεις Φαραντούρη είναι δηλώσεις ανατριχιαστικές γιατί δεν είναι μόνο αυτό που είπε για την ευρωπαία εισαγγελέα το οποίο είναι συγκλονιστικό γιατί προσβάλει τους Έλληνες πολίτες, δεν προσβάλει την κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Το να λεει ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ευρωκοινοβούλιο ότι μπορεί να ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση ενός κυριάρχου κράτους δηλαδή να αμφισβητήσει την επιλογή του κυριάρχου ελληνικού λαού όποια και να είναι αυτή η επιλογή, αυτό δεν έχει προηγούμενο, αυτό δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε. Και σε περίπτωση που ο κ. Φαραντούρης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει ότι είναι και άποψη του ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέχεια με τη συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος από τον κ. Κασσελάκη συνιστά μείζον θέμα που δεν έχει προηγούμενο στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης σε επίπεδο αμφισβήτησης του πολιτεύματος και των επιλογών των Ελλήνων πολιτών. Και δεν ήταν μόνο αυτό, έκανε μια ανατριχιαστική παραπομπή στα χρόνια της χούντας κάνοντας ουσιαστικά μια έμμεση αλλά σαφή μομφή στους δικαστές σε μια ειδικά περίοδο όπως και για όλες τις υποθέσεις, ειδικά για την τραγική υπόθεση δυστύχημα των Τεμπών που περιμένουμε από την Δικαιοσύνη να αποδώσει δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις σε όποιον πρέπει να αποδοθεί.

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο κ. Φαραντούρης ούτε δικαστής είναι ούτε ανακριτής, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός όταν εκπροσωπεί ένα κόμμα που επί των ημερών του στη διακυβέρνηση του τόπου κατά παραδοχή δικού του υπουργού Δικαιοσύνης είχανε παρα-υπουργείο δικαιοσύνης. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για εκλογές με ευρωπαίους παρατηρητές

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το 2024 γιορτάζουμε 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, 50 χρόνια μας σταθερής δημοκρατίας. Έχουν γίνει εκλογές σε πολύ ταραχώδη χρόνια αλλά ουδείς ποτέ αμφισβήτησε τη βούληση των Ελλήνων πολιτών από κανένα κόμμα. Αυτό που κάνει τώρα ο κ. Κασσελάκης είναι μια συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος. Δεν είναι ένας λαϊκισμός, δεν είναι μια γελοιότητα, δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι άλλη μια σελίδα στο μεγάλο βιβλίο του λαϊκισμού αυτού του κόμματος, είναι κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Αυτό θεωρώ ότι προσβάλει ακόμα και ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, ανθρώπους από όλα τα κόμματα πρέπει να το καταδικάσουμε στην πράξη, να μην το αφήσουμε να περάσει γιατί δεν μπορεί κανένας Κασσελάκης, κανένας ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει να παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα.

Ερωτηθείς αν τους προβληματίζει ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ότι έπρεπε για να δοθούν οι απαντήσεις στην υπόθεση των Τεμπών

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Βεβαίως μας προβληματίζει και για να κάνω και μια παραδοχή θεωρώ ότι σίγουρα έχει γίνει και κάποια υποτίμηση της πολύ μεγάλης ανάγκης να δοθούν απαντήσεις στην ώρα τους. Με απόλυτο σεβασμό στη δικαστική έρευνα, με απόλυτη απαίτηση να χυθεί άπλετο φως σε όποιον έχει ευθύνη και απόλυτο και απεριόριστο σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων παρόλα αυτά ναι, είχαμε και έχουμε καθήκον ως κυβέρνηση να δίνουμε απαντήσεις σε όλα και προφανώς όταν έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας η οποία συνεχίζει να μας στηρίζει κατά πλειοψηφία αλλά στο συγκεκριμένο θέμα έχει ακόμα πολλά ερωτήματα και εμείς κάτι δεν κάναμε καλά στις απαντήσεις που δώσαμε.

Μαρινάκης: Αν ήθελε κάποιος με δόλο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη θα έβγαζε τη συνομιλία για μια μέρα;

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ουσιαστικά το Βήμα αναβάθμισε ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων μιας υπόθεσης που δυστυχώς συμβαίνει τάχιστα, δεν το δικαιολογώ, σε πολλές άλλες υποθέσεις διαρρέουν στοιχεία από μια υπόθεση στη δημοσιότητα ενώ δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Προσπάθησε να αναβαθμίσει θεωρώ τεχνηέντως ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων σε ένα ζήτημα μονταζιέρας με προφανώς ευθεία βολή στην κυβέρνηση... Αυτό που ήθελε να πει το Βήμα και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Ανδρουλάκης και η αντιπολίτευση είναι ότι προσπάθησε η κυβέρνηση να κάνει μονταζιέρα.

Δύο είναι τα κρίσιμα ερωτήματα, πρώτον έχει αλλοιωθεί η δικαστική έρευνα; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι, αυτούσιες οι συνομιλίες ακέραιες πήγαν στη Δικαιοσύνη. Δεύτερη ερώτηση έγινε προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης ή θα υπήρχε κάποιος λόγος να γίνει; Η απάντηση και στα δύο αυτά είναι όχι γιατί το μεσημέρι της ημέρας που το βράδυ είχαμε αυτή την επίμαχη συνομιλία είχε ομολογήσει - κατά το ρεπορτάζ ακόμα και του κ. Λαμπρόπουλου- ο σταθμάρχης και δεύτερον γιατί δεν ήταν μόνη συνομιλία η επίμαχή, όλες οι υπόλοιπες συνομιλίες έδειχναν και τη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους. Δυο μέρες μετά όλα τα site λένε ότι παιδιά από τις 15 συνομιλίες που έχετε τη μια βγάλτε τη στην άκρη γιατί δεν αφορά την μοιραία αμαξοστοιχία, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών άρα τι συζητάμε ένα χρόνο μετά; Ως προς το ζήτημα διαρροής ή της ενδεχόμενης αλλοίωσης εγώ θεωρώ ότι είναι κάτι που έγινε ένα βράδυ δεν ξέρω γιατί πάντως δεν υπήρχε δόλος και σίγουρα όχι από την κυβέρνηση.

ΔΗΜ: Λέτε είναι κάτι που έγινε ένα βράδυ;

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μα η ίδια συνομιλία δύο μέρες μετά στην ΕΡΤ, σε όλα τα site έχει βγει σωστή

ΔΗΜ: Άρα εσεις λέτε ότι είναι κάτι που έγινε ένα βράδυ, μετά διορθώθηκε και ότι αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μα προκύπτει ότι διορθώθηκε η ίδια συνομιλία βγήκε σε όλα τα site και στην ΕΡΤ και παντού σωστή την μεθεπόμενη μέρα, ένα χρόνο πριν. Αν ήθελε κάποιος με δόλο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη θα έβγαζε τη συνομιλία για μια μέρα; Και δεν ήταν η μόνη συνομιλία, βγήκαν και άλλες συνομιλίες, έχει ομολογήσει ο άνθρωπος. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα θέμα από το πουθενά για να εκμεταλλευτούμε, όχι εμείς κυρίως τα πολιτικά κόμματα που το κάνουν εκμεταλλευόμενα ένα δημοσίευμα με παραπλανητικό τίτλο για να εκμεταλλευτούμε την οργή των ανθρώπων, αυτό είναι τυμβωρυχία.

ΔΗΜ: Κρατάω αυτό που είπατε ότι ενδεχομένως έγινε ένα λάθος ένα βράδυ και μετά διορθώθηκε και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για αυτό το λάθος.

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είναι σαφές ότι δεν ξέρω αν έγινε εκ παραδρομής, δεν ξέρω αν έγινε επειδή βγήκε μια περίληψη γιατί δεν βγήκε από ένα site. Το βράδυ αυτό βγήκαν πολλές συνομιλίες, μια συνομιλία φαίνεται ότι επανορθώθηκε δύο μέρες μετά.

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Όταν βάζεις πρωτοσέλιδο «μονταζιέρα» υπονοείς ξεκάθαρα ότι θέλει η κυβέρνηση να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς αν τα πυρά είναι εναντίον του ΠΑΣΟΚ

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κατηγορήσει την κυβερνηση για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία με πολύ βαριές κατηγορίες ότι παραβιάζει το κράτος δικαίου, ότι κάνει αντισυνταγματικά νομοσχέδια, ότι εξυπηρετεί συμφέροντα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν έκανε πρόταση δυσπιστίας για καμία από αυτές τις βαριές κατηγορίες, έκανε για το πρωτοσέλιδο του Βήματος. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Ερωτηθείς αν θα πάμε στις ευρωεκλογές με μεγάλη πόλωση

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πολύ μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί πλήρως τη ρητορική Βελόπουλου, τη ρητορική θεωριών συνομωσίας άρα το αν ενώνεται κάπου η αντιπολίτευση έχει την αξία του ως γεγονός αλλά από εκεί και πέρα δουλειά της κυβέρνησης είναι να λεει τι έχει κάνει και τι θα κάνει.