Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Νίκος Παππάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.
 
Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος των κομμάτων της αντιπολίτευσης με την πρόταση δυσπιστίας απάντησε τα εξής:

«Να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για πλήρη διαφάνεια και αλήθεια κυρίως με άξονα το ζήτημα των Τεμπών γιατί δεν υπάρχει πολιτικό προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία 1.350.000 υπογραφές να αξιώνουν την αλήθεια απέναντι σε μια συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης αρχιερέας της οποίας είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό ανταποκριθήκαμε, είχανε συσσωρευτεί και άλλα προβλήματα τα οποία έχουν καταγραφεί και στο ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε πλείστες όσες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα ζητήματα των παρακολουθήσεων, με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων προς το κόμμα της ΝΔ όλα αυτά λοιπόν συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο έφερε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώπιον των ευθυνών τους. Κανένα από μόνο του δεν είχε τη δύναμη την κοινοβουλευτική των 50 βουλευτών και μοιραία θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να υπάρχει ένας συντονισμός και μια συνεννόηση».

Ο Νίκος Παππάς  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 28-03-24
Άρα με αυτή την τελευταία διατύπωση μου λέτε να μην θεωρήσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη πράξη μιας συστράτευσης, τόνισε στη συνέχεια η Νίκη Λυμπεράκη με τον κ. Παππά να απαντά πως «νομίζω ότι εφόσον κατέστη εφικτό να συνεννοηθούμε στο πλαίσιο μιας ύψιστης πολιτικής πρωτοβουλίας διότι έχουμε συνυπογράψει ένα κείμενο και όταν ένας βουλευτής και μάλιστα με την έγκριση του κόμματός του βάζει την υπογραφή του σε ένα κείμενο αυτό κάτι σημαίνει πολιτικά. Δεν είναι μια υπογραφή η οποία είναι σε λευκό χαρτί, υπάρχει ένα πολιτικό περιεχόμενο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και κατά τη γνώμη μου εμείς θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αξίωση την κοινωνική η οποία γεννάται και να μην προτάσσουμε το κομματικό μας συμφέρον κανένα από τα κόμματα».

Ερωτηθείς πως άκουσε την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή είπε τα εξής: «Δοξάστε με. Είμαι αθώος, δοξάστε με, χειροκροτήστε με», θα έβαζα τίτλο. Εγώ θεωρώ ότι έχει τεράστιες ευθύνες, κατα τη γνώμη μου υπάρχουν πάρα πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι είναι και ποινικές γιατί όταν λαμβάνεις από τους μηχανοδηγούς προειδοποιητικές επιστολές ότι υπάρχει κίνδυνος, σε προειδοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε προειδοποιεί ο πρώην Διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΕΝΟΣΕ για την κατάσταση του δικτύου και δεν κάνεις τίποτα εκεί μιλάμε για αμέλεια που αποδείχτηκε μοιραία».

«O κ. Καραμανλής έχει την ευκαιρία να νοηματοδοτήσει αυτό που είπε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Δεν κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία σημαίνει ότι ζητώ να ελεγχθώ να πάει μόνος του να ζητήσει την άρση της ασυλίας του και να ελεγχθεί ή να γίνει μια προανακριτική επιτροπή», συμπλήρωσε.

Με ποια κατηγορία, ήταν το επόμενο ερώτημα της Νίκης Λυμπεράκη. «Υπάρχει αυτή τη στιγμή δικογραφία στη Βουλή με βάση μηνύσεις που έγιναν από θύματα ή συγγενείς θυμάτων, μπορεί να πάρει αυτή και να πάει ή μπορεί να ζητήσει ο ίδιος να ελεγχθεί. Θεωρώ ότι ο κ.Καραμανλής αυτή τη στιγμή ελέγχεται και υπάρχουν κατά τη γνώμη μου ισχυρές ενδείξεις για αμέλειες οι οποίες αποδείχθηκαν εγκληματικές διότι δεν ενημερώθηκε στο αυτί, στο καφενείο ή στο διάδρομο για την κατάσταση του δικτύου. Έχουμε κάνει εμείς κοινοβουλευτικό έλεγχο πάνω από 90 ερωτήσεις, έχει λάβει εξώδικα από εργαζομένους τίποτα δεν έμαθε ο κ. Καραμανλής; Το επιτελικό κράτος, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα;» αποκρίθηκε ο κ. Παππάς.