Αιχμηρή ανάρτηση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου αφορά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην εταιρεία «Ήλιος Μπαχαρικά».

Αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος στην ανάρτησή του:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την εταιρεία «Ήλιος Μπαχαρικά» για να μας μιλήσει για την αύξηση του κατώτατου μισθού λέγοντας ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κάτι παραπάνω από 26%» και συνέχισε λέγοντας «ότι έχουμε μεν αυξημένο πληθωρισμό τροφίμων, αλλά τα έξοδα του νοικοκυριού δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, είναι η ενέργεια, είναι οι μεταφορές, είναι ένα συνολικό καλάθι του νοικοκυριού  αυτό το οποίο πρέπει να αξιολογούμε»

Δεν μας είπε αν ρώτησε τους εργαζόμενους που αμείβονται με κατώτατο μισθό τι κομμάτι του εισοδήματός τους δίνουν για τρόφιμα (spoiler: πολύ).

Να μην γελιόμαστε. Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον βασικό μισθό δίνουν ένα τεράστιο κομμάτι του εισοδήματός τους σε τρόφιμα. Και το παρακάτω διάγραμμα δείχνει με πολύ καθαρό τρόπο πόσο περισσότερο έχει αυξηθεί το επίπεδο τιμών εκεί που τους αφορά από ότι ο κατώτατος μισθός».

Ψέματα, καταραμένα ψέματα και οι στατιστικές του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την εταιρεία «Ήλιος...

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Δευτέρα 1 Απριλίου 2024