Νίκος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1: ''Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές - Θα φτάσουμε πάνω από 17%''
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη
''Οι διεθνείς παρατηρητές θα έρθουν έτσι κι αλλιώς και θα έχουνε μια πολύ πιο πλούσια έκθεση να παραδώσουν'' είπε ο Νίκος Παππάς
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και ότι θα έχουμε μια συνολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
«Θα φτάσουμε πάνω από 17% και μάλιστα αισθητά» τόνισε ακόμη.
Παράλληλα, αναφορικά με τους διεθνείς παρατηρητές, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Οι διεθνείς παρατηρητές θα έρθουν έτσι κι αλλιώς και θα έχουνε μια πολύ πιο πλούσια έκθεση να παραδώσουν».
«Είναι συντελεσμένο, είναι αυτονόητο, θέλουμε ενισχυμένη παρουσία τους και την έγκαιρη ενημέρωση για το γεγονός ότι έχουν διαρρεύσει προς το κυβερνών κόμμα από το υπουργείο Εσωτερικών από τον περασμένο Μάη προσωπικά δεδομένα εκλογέων» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στα Παραπολιτικά 90,1:
Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τελευταία γυναικοκτονία και την απόδοση ευθυνών στον κ. Χρυσοχοϊδη
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Είναι το αυτονόητο γιατί η κοπέλα αυτή που έχασε τη ζωή της έκανε όσα της ζητάμε όλοι εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο να κάνουν οι γυναίκες οι οποίες υφίστανται κακοποίηση. Δηλαδή και μίλησε και πήγε στην Αστυνομία και προσπάθησε να προστατευτεί από τους οργανωμένους θεσμούς της πολιτείας οι οποίοι δεν κάνανε τη δουλειά τους και εδώ υπάρχει και υπηρεσιακή ευθύνη. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως ένας αστυνομικός αφήνει εκτεθειμένο ένα άτομο που λεει ότι απειλείται και βεβαίως υπάρχει και η πολιτική ευθύνη της απογύμνωσης και της αποψίλωσης από προσωπικό των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων.
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Όπως είπε και ο κ. Χρυσοχοΐδης «τίποτα δεν πήγε καλά», όταν τίποτα δεν πηγαίνει καλά υπάρχει και πολιτική ευθύνη.
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αναγνωρίσει άμεσα τον όρο γυναικοκτονία στον ποινικό μας κώδικα. Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.
Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά δημοσκοπικά ευρήματα
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Από τη στιγμή που μπήκαμε σε μια διαδικασία οργανωμένης εξωστρέφειας με την ολοκλήρωση του συνεδρίου μας, με την σωστή επιλογή να μην προχωρήσουμε σε εσωκομματικές διαδικασίες, με την παρουσίαση του οικονομικού μας προγράμματος, με την παρουσίαση των βασικών αξόνων της ευρωπαϊκής μας πολιτικής, με τις περιοδείες του ίδιου του Σ. Κασσελάκη, με την παρουσία μας στη Βουλή στη διαδικασία συζήτησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, με την πρόταση δυσπιστίας αναδεικνύεται αυτό που διεκδικούσαμε εμείς για τον εαυτό μας και πιστεύω ότι αξιώνουν και οι προοδευτικοί πολίτες η δύναμη της σοβαρής, στιβαρής δύναμης απέναντι στη ΝΔ. Αυτή η εικόνα είναι μια εικόνα στιγμής η οποία όμως διαμορφώνεται από μια επίμονη τάση, την τάση της επανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ σε θέση αξιόμαχης αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΔΗΜ: Θα ξεπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 17%;
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και ότι θα έχουμε μια συνολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Περάσαμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες μετά τα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία η οποία θα πυκνώνει. Ξεδιπλώνουμε την πολιτική μας, ανοίγουμε το κόμμα, γίνονται προκριματικές εκλογές για το ποιοι θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά μας. Σας εξηγώ τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε πάνω από 17% και μάλιστα αισθητά.
Αναφορικά με τους διεθνείς παρατηρητές
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Οι διεθνείς παρατηρητές θα έρθουν έτσι κι αλλιώς και θα έχουνε μια πολύ πιο πλούσια έκθεση να παραδώσουν. Είναι συντελεσμένο, είναι αυτονόητο, θέλουμε ενισχυμένη παρουσία τους και την έγκαιρη ενημέρωση για το γεγονός ότι έχουν διαρρεύσει προς το κυβερνών κόμμα από το υπουργείο Εσωτερικών από τον περασμένο Μάη προσωπικά δεδομένα εκλογέων.
ΔΗΜ: Θέτετε θέμα νοθείας;
Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν εννοούμε νοθεία την καταμέτρηση των ψήφων, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν μιλάμε για τα φαινόμενα του 1961 αλλά μιλάμε για ζητήματα τα οποία στην πορεία προς τις εκλογές δεν καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις ισονομίας, ισοτιμίας και ελεύθερης επιλογής και βούλησης του λαού.