Να γίνει ο ηγέτης και ο εκφραστής της όλης Κεντροαριστεράς ευελπιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ξορκίζοντας κατ’ αρχάς κάθε σκέψη περί συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάµεων και ακολούθως φιλοτεχνώντας στο επίπεδο της δηµόσιας εικόνας και της επικοινωνίας το προφίλ ενός πολιτικού αντισυστηµικού… έξω από τα συνηθισµένα, που θέλει να «σπάσει αυγά».

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές 2024: "Κλειδί" οι υπόγειες μετακινήσεις και οι αναποφάσιστοι - Τι δείχνουν τα ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων και η κινητικότητα των ψηφοφόρων


Οι ευρωεκλογές και οι εκτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα όµως, στην Κουµουνδούρου, πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν υποµονή επιλέγοντας σε αυτή τη συγκυρία να «δαγκώνουν» τη γλώσσα τους εν αναµονή της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, οπότε, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, θα ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση της επόµενης µέρας.

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέµε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά», δήλωσε ενδεικτικά ο κ. Κασσελάκης στο Euractiv, θεωρώντας προφανώς τον εαυτό του µεσσία και πιστεύοντας ότι το κόµµα του έχει τη δυναµική να κάνει την έκπληξη στις ευρωεκλογές, οπότε δεν συντρέχει λόγος για ευρύτερες συνεργασίες.

Προφανώς όµως αυτή η αισιοδοξία δεν φαίνεται να διαπερνά την Κουµουνδούρου - και δεν αναφερόµαστε µόνον στα πιο παραδοσιακά στελέχη του χώρου, οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν πάρει αποστάσεις από την ηγεσία και εργάζονται για την επόµενη µέρα, αλλά και σε πρόσωπα πολύ κοντά στον πρόεδρο, όπως ο Νίκος Παππάς.

Ο µπασκετµπολίστας και υποψήφιος ευρωβουλευτής συγκαταλέγεται στους πολλούς της Κουµουνδούρου που µιλούν για την ανάγκη συµπράξεων και συνενώσεων στην ευρύτερη Κεντροαριστερά ως τη µόνη απάντηση απέναντι στην πολιτική ηγεµονία του Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρνοντας ως µοντέλο τη συνεργασία ετερόκλητων δυνάµεων στην πρωτεύουσα, που εντέλει έφερε τον Χάρη ∆ούκα στη δηµαρχία.

«Ο ∆ήµος της Αθήνας αποτέλεσε τρανό παράδειγµα πώς οι προοδευτικοί πολίτες σε επίπεδο κοινωνίας µπορούν να συνθέσουν εκείνες τις συνεργασίες που θα αδρανοποιήσουν τη Ν∆», είπε ο κ. Παππάς.


Στέφανος Κασσελάκης: «∆εν είμαι ξύλινος»

Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι µπορεί να πάρει πάνω του το παιχνίδι, κινούµενος µακριά από την «κλασική» ΣΥΡΙΖΑϊκή ρητορική ποντάροντας περισσότερο σε τσιτάτα από αυτά που έχουν πέραση σε ένα µη πεπαιδευµένο πολιτικά κοινό. Αυτό έκανε και στην Κέρκυρα, όπου πήγε για να περάσει το Πάσχα.

Αφού συµµετείχε στο έθιµο των µπότηδων, πετώντας κι αυτός το πήλινο δοχείο του, σηµείωσε λίγο αργότερα σε ανάρτησή του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνόδευσε µε το σχετικό βίντεο: «Έχει έρθει η ώρα για την πρώτη ανάσταση εδώ στην Κέρκυρα, 11 η ώρα το πρωί. Πάµε να σπάσουµε τους µπότηδες. Και µετά, πρώτα ο Θεός, θα σπάσουµε και αυγά, θα χαλάσουµε τη σούπα σε όλο το σύστηµα, το οποίο βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα µας».

Αντιστοίχως έπραξε και όταν επισκέφθηκε τον ναύσταθµο στο νησί των Φαιάκων, για να τσουγκρίσει αυγά µε το προσωπικό του Πολεµικού Ναυτικού. «Γιατί να είναι ξύλινο το αυγό; ∆εν έχω ανάγκη τίποτα ξύλινο ούτε ο λόγος µου είναι ξύλινος σαν όλους τους πολιτικούς στην Αθήνα ούτε ξύλινη είναι η καρδιά µου σαν όλους που συγκαλύπτουν τα εγκλήµατα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε χιουµοριστική παρατήρηση παριστάµενου, ευελπιστώντας µάλλον ότι έτσι θα διαφοροποιηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε αυτό το µοτίβο ο κ. Κασσελάκης θα κινηθεί στις τέσσερις εβδοµάδες που αποµένουν µέχρι τις κάλπες, µε κινήσεις αµιγώς επικοινωνιακού χαρακτήρα, που ενδεχοµένως µπορεί να εντυπωσιάζουν τµήµα του απολιτίκ κόσµου, δεν είναι όµως αρκετές για να προσδώσουν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτηριστικά του πολιτικού που µπορεί να εκφράσει την όλη Κεντροαριστερά.


Ο Μητροπολίτης, η πεινασμένη φρουρά, ο Τάιλερ και η μαγειρίτσα

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία στην πλατεία Σπιανάδα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου, η βραδιά, όμως, έκρυβε εκπλήξεις: «Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, λεβέντη μου», είπε ο Νεκτάριος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια χαιρέτησε και τον Τάιλερ Μακμπέθ, κάνοντας όσους ήταν γύρω να απορήσουν.

Θυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας είχε εμφατικά προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στους ναούς οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το βράδυ, όμως, της Ανάστασης, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια με τη συμπεριφορά του.

Και εξηγούμαστε: Όταν o κ. Κασσελάκης πήγε για φαγητό σε ένα από τα καλύτερα ρεστοράν του νησιού, το «Rex», μαζί με τον Τάιλερ, ο οποίος έδειξε να εκτιμά ιδιαίτερα τη μαγειρίτσα και το αρνάκι, ξέχασε ίσως ότι οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας είναι κι αυτοί άνθρωποι. Τους άφησε, λοιπόν, όση ώρα παρέμεινε στο εστιατόριο και απολάμβανε το λουκούλλειο γεύμα, όρθιους να ξεροσταλιάζουν, χωρίς να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους. Το περιστατικό σχολιάστηκε εντόνως απ’ όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο «Rex» και αντιλήφθηκαν την απρέπεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατά τα άλλα λανσάρει τον εαυτό του ως αντισυμβατικό και αντισυστημικό πολιτικό.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»