Ολοταχώς προς την πλήρη ανυποληψία βαδίζει η πολιτική τάξη του ΣΥΡΙΖΑ με τα συνεχή «επεισόδια» στον δημόσιο χώρο και πρωταγωνιστές που εναλλάσσονται κάθε φορά κι ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης σταθερά συνεχίζει την πορεία… προς τα κάτω, επιζητώντας την προσωπική προβολή με κάθε τρόπο.

Στα «ξεσκίσματα» και στα άλλα καμώματα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, γενικότερα, έρχονται να προστεθούν οι πρωτοφανείς εκφράσεις πεζοδρομίου που ακούστηκαν κατά τη σύγκρουση που είχαν σε τηλεοπτικό πλατό οι Παύλος Πολάκης - Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθώς και ο κακός χαμός στην Κουμουνδούρου μετά τη δυναμική είσοδο του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα. Όλα αυτά δίνουν εντέλει την εικόνα της ολοκληρωτικής αποσύνθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, όμως, εκπέμπουν προς τα έξω αίσθηση παρακμής και κατάπτωσης σε μια συγκυρία κατά την οποία η σοβαρότητα και η αντιπαράθεση στη βάση των επιχειρημάτων κι όχι των εντυπώσεων θα έπρεπε να αποτελούν το βασικό επίδικο. Ήδη, ο στενός πυρήνας των «εκλεκτών» του κ. Κασσελάκη απειλεί όσους δεν συντάσσονται με την προεδρική γραμμή προαναγγέλλοντας ουσιαστικά προγραφές αντιφρονούντων.

Έτσι εξηγείται η «σταλινική» αντιμετώπιση των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη από τους Ευάγγελο Αντώναρο, Θανάση Οικονόμου, οι οποίοι έσπευσαν ουσιαστικά να ζητήσουν να… πέσουν τα κεφάλια τους, δηλώνοντας πως ο πρώην υπουργός και ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπούν το κόμμα και πως «είναι με το ενάμισι πόδι εκτός». Ο Χρήστος Σπίρτζης αντέδρασε ασκώντας κατ’ αρχάς κριτική στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη για τον τρόπο που πολιτεύεται στη δημόσια σφαίρα με αιχμές ότι… φαλτσάρει. «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης (Open) και παράλληλα «άδειασε» τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ως προς τη δήλωσή του για τα «παγωτά που σκοτώνουν». «Νομίζω ότι αν τον συμβούλεψε ο κύριος Σπηλιωτόπουλος τον πρόεδρό μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Μιλώντας δε για τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προεξοφλούν τη διαγραφή του από το κόμμα περιορίστηκε να πει: «Δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο…». «Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης (Action 24), ο οποίος ξεσπάθωσε κυριολεκτικά όταν κλήθηκε να πάρει θέση για τη δήλωση του άλλοτε υπουργού της ΝΔ με την οποία υπερασπίστηκε την αναφορά Κασσελάκη σε «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Ο κ. Ζαχαριάδης κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις των Θανάση Οικονόμου και Ευάγγελου Αντώναρου περί διαγραφής των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της προεδρικής φρουράς. «Τις βρίσκω και ακατανόητες και προβληματικές και βαθύτατα προσβλητικές αυτές τις δηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές. Πού αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Έχουμε κομματόμετρο; Υπάρχουν όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με κάποιον δεν βγαίνει να το πει στην τηλεόραση. Υπάρχει Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι ο κύριος Οικονόμου και ο κύριος Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας;», διερωτήθηκε ο πρώην βουλευτής. Αποστάσεις από την ακραία ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη πήρε και ο πρώην γραµµατέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης. «Προσωπικά πολιτεύοµαι µε διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφεύγω λεκτικές ακρότητες, δεν βοηθάνε τη δηµοκρατία», σηµείωσε ο πρώην γραµµατέας ο οποίος -θυµίζουµε- παραιτήθηκε αρνούµενος να ενταχθεί στη λογική της ηγετικής οµάδας. «∆εν θα χρησιµοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισµούς. ∆ηµιουργούν µεγαλύτερα αισθήµατα σε µια περίοδο που υπάρχει ανάγκη πολιτικοποίησης και επιστροφής στην πολιτική ατζέντα», συµπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15xx9igymuh)

Παύλος Πολάκης: ''Μπουρδολογία από Γεροτζιάφα, το ενεργούμενο της Pfizer''

Αυτή τη φορά την παράσταση στην ακατάπαυστη και άκρως αρνητική επικαιρότητα που παράγει ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε (ποιος άλλος;) ο πολλά βαρύς Παύλος Πολάκης που τα έβαλε ξανά με θεούς και δαίμονες. Με αφορμή την απόφαση της AstraZeneca να αποσύρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο Χανιώτης βουλευτής επενέβη τηλεφωνικά και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον τηλεοπτικό αέρα του Kontra Channel στον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο και τον οποίο αποκάλεσε «ενεργούμενο της Pfizer».

Διαβάστε ακόμα: Χαμός με Πολάκη - Γεροτζιάφα για τα εμβόλια κορονοϊού: ''Ελεεινός επιστήμονας, μας το παίζει και grande αριστερός''

Προηγουμένως ο κ. Γεροτζιάφας είχε αφήσει αιχμές κατά του αντιεμβολιαστή Παύλου Πολάκη, κάνοντας λόγο για «τραμπικούς φασίστες». Από τα πυρά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν ξέφυγε και η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη, την οποία κατηγόρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τον είχε «κομμένο» από την εκπομπή της και λίγο αργότερα έκλεισε απότομα το τηλέφωνο και τη σύνδεση του πάνελ. «Μου έκλεισε το τηλέφωνο λες και τα είχαμε και τα χαλάσαμε», είπε η δημοσιογράφος εμφανώς ενοχλημένη, προσθέτοντας ότι ειδικά τη φετινή σεζόν ο κ. Πολάκης έχει προσκληθεί τρεις φορές, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και πως στην εκπομπή της όλοι έχουν βήμα εκτός από τους φασίστες.

Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους από τα πρώτα λεπτά της τηλεφωνικής παρέμβασης του κ. Πολάκη. «Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κυρίου Γεροτζιάφα», ανέφερε. Ειδικά για τον καθηγητή Αιματολογίας και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στο παρελθόν είχαν την ίδια ιατρική επιχειρηματολογία, αλλά «μετά τον μαλώσανε και τον γύρισε τον σκοπό ο κύριος Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριό του στη Σορβόνη χρηματοδοτείται από την Pfizer και προφανώς του διαμήνυσε ότι θα του κόψει τη χρηματοδότηση και το γύρισε και αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου», αφήνοντας μάλιστα υπαινιγμούς για «το πώς γίνανε καθηγητές και τι τσάντες κουβαλήσανε». «Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας, που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και κάποιους άλλους, να βγει και να μας πει τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι», κατέληξε.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή