Με μεγάλη κινητοποίηση οπαδών του όχι από την Ελλάδα, αλλά την Αλβανία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αυριανή ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδίδει το himara.gr, για την αυριανή ομιλία αναμένεται τελικά να ταξιδέψουν γύρω στα 2.000 άτομα από την Αλβανία.

Σε όλα τα στελέχη του κόμματος του κ. Ράμα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από τη γειτονική χώρα έχει τεθεί συγκεκριμένη στοχοθεσία, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν νωρίτερα πλάνα από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζονται λεωφορεία με τα οποία μεταφέρονται Αλβανοί πολίτες από το χωριό Μπιλίστ στην Αθήνα. Τα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος της φιέστας του Ράμα στο Γαλάτσι είναι να στείλει μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση για την πιθανή εργαλειοποίηση των Αλβανών μεταναστών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Επικαλούνται δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους που βρίσκονται κοντά στον Αλβανό πρωθυπουργό, και όπως αναφέρουν η εργαλειοποίηση αυτή συνίσταται στο δικαίωμα ψήφου που έχουν πια αρκετοί Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να δείξουν ότι μπορούν να απαντήσουν στην κίνηση του Κυριακού Μητσοτάκη να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.