Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας (13.5.240 αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στην εκπομή του Mega «Live News» υποστήριξε ότι «κάθε πράξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου επιβεβαιώνει ότι ο διάλογος έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι θέσεις μας».

Όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αποτέλεσμα του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι, μεταξύ άλλων, έχουν εκμηδενιστεί οι παραβιάσεις ενώ υπάρχει σχεδόν εκμηδενισμός των προσφυγικών ροών σε Έβρο και Αιγαίο.

Παράλληλα τόνισε πως «ακούστηκε καθαρά η ελληνική θέση για τη μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη». «Ακούστηκε και η ελληνική θέση για τη Μονή της Χώρας αλλά και για τον πόλεμο στη Γάζα», σημείωσε. «Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν είναι κοντά η μέρα που θα φτάσουμε σε σημείο να επιλύσουμε τα θέματα με την Τουρκία.
Το μεγαλύτερο όφελος του διαλόγου είναι η διατήρησή του. Θα διατηρηθεί η διευκόλυνση με τη βίζα. Φαίνεται πω αποδίδει στα πρώτα 10 νησιά που έγινε. Εξετάζουμε το οτιδήποτε κατόπιν συνεννόησης. Φαίνεται ένα καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε».

Σε σχέση με την Βόρεια Μακεδονία είπε:

«Αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η Ελλάδα είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Ακούσαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει μία ανιστόρητη δήλωση. Εμείς ήμασταν αντίθετοι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός είχε προετοιμάσει όμως πως θα τηρήσει την συμφωνία εάν εκλεγεί. Κάτι που φαίνεται πως δεν κάνουν οι άλλοι. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας μας. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d18mkreu2fxl)