Αγώνα δρόµου κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, προκειµένου να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι µόνο να τερµατίσει δεύτερος, αλλά και µε καλό αποτέλεσµα. Όπως δηλώνουν πλέον τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, η δεύτερη θέση από µόνη της δεν επαρκεί, καθώς ο βασικός στόχος των στελεχών της Κουµουνδούρου είναι να δηµιουργήσουν πρόβληµα στην κυβέρνηση. Να αµφισβητήσουν δηλαδή την παντοδυναµία της Ν.∆., µειώνοντας τη διαφορά ανάµεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόµµα. Για να συµβεί ωστόσο κάτι τέτοιο, προφανώς θα πρέπει η Ν.∆. να µην καταφέρει να φτάσει το 33% που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ορόσηµο για το κόµµα του, αλλά να κινηθεί γύρω στο 29%-30%.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κινηθεί γύρω στο 19%-20%, µειώνοντας αισθητά τη διαφορά που υπάρχει ανάµεσα στα δύο κόµµατα. Εάν µάλιστα η διαφορά καταγραφεί σε µονοψήφιο αριθµό, τότε στον ΣΥΡΙΖΑ θα µιλάνε για «θαύµα». Με δεδοµένο όµως ότι οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα «θαύµατα» δεν γίνονται εύκολα, στηρίζονται για την ώρα στο ότι θα αποδώσει το τρέξιµο του Στέφανου Κασσελάκη σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη γυρίσει µία φορά όλες τις περιφέρειες της χώρας και από την ερχόµενη εβδοµάδα ξεκινά και πάλι τις περιοδείες από τη µία άκρη της χώρας στην άλλη. Έχοντας ως βασικό όπλο το επικοινωνιακό του χάρισµα, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης κινείται πολλές φορές αυτόνοµα, ενώ κάποιες άλλες αλλάζει τις περιοδείες παίρνοντας µόνος του πρωτοβουλίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η περιοδεία του στην Ήπειρο, όπου τελικά βρέθηκε και στα µειονοτικά χωριά της περιοχής, ενώ τίποτα δεν ήταν προγραµµατισµένο. Ο Στέφανος Κασσελάκης µέσα από τηλεδιάσκεψη κατευθύνει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές πώς θα κινηθούν, ενώ πολλές φορές δίνει και το στίγµα των θεµάτων τα οποία θα πρέπει να προβληθούν από το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Τη µεγάλη µάχη για την αντιστροφή του κλίµατος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τη δώσει σε δύο περιφέρειες: στην Αττική και την Κρήτη. Σε αυτές τις δύο περιοχές θεωρούν τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ότι µπορεί να υπάρξει αλλαγή του κλίµατος, καθώς στις εθνικές εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστεί συντριπτική ήττα.

Ειδικά στη ∆υτική Αττική, όπου τα πράγµατα είχαν πάει πολύ άσχηµα για το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, τα στελέχη της Κουµουνδούρου θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο αντιστροφής του κλίµατος, καθώς αυτές οι περιοχές έχουν υποστεί τις µεγαλύτερες συνέπειες στην τσέπη τους εξ αιτίας της ακρίβειας. Η δεύτερη περιοχή είναι φυσικά η Κρήτη, όπου εκεί τόσο η Ν.∆. όσο και το ΠΑΣΟΚ δίνουν µάχη για να κρατήσουν τις δυνάµεις τους.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη η επαναφορά σε κάποιους νοµούς στην πρώτη θέση είναι σηµαντικό θέµα, αφού µέχρι και τις εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ εµφανιζόταν µε µεγάλη δυναµική στην περιοχή. Εδώ η µάχη θα δοθεί κυρίως ανάµεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος λόγω εντοπιότητας εµφανίζεται να έχει δυναµική.