Η τακτικη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα θέματα της πανδημίας είναι αρκούντως γνωστή και ο πρώην Πρόεδρός του και όλα τα στελέχη του τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού και αυτό εξακολουθεί να ισχύει, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.

«Δεν θέλω την σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρώην στέλεχος» τόνισε η κυρία Κεχαγιά, επαναλαμβάνοντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα εμβόλια ήταν κατατεθειμένη, γνωστή και διατυπωμένη από τότε που άρχισε η φάση του εμβολιασμού της πανδημίας και από τότε δεν αλλάζει κάτι.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε άβουλος και αμήχανος» τόνισε ακόμη η κυρία Κεχαγιά, ενώ υποστήριξε πως δεν έγινε καμία αναφορά στη χθεσινή τους συνάντηση στα θέματα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, εγκαλώντας την κυβέρνηση για «ΙΧ εξωτερική πολιτική» και πολιτική του δεδομένου συμμάχου.

Στον απόηχο της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, περιμένουμε αύριο ενημέρωση, δήλωσε η κυρία Κεχαγιά, από τη διαρκή επιτροπή της Βουλής, ενώ για την Συμφωνία των Πρεσπών. προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα φέρει το επόμενο διάστημα προς κύρωση τα τρία πρωτόκολλα συνεργασία με τη βόρεια Μακεδονία.

«Βλέπουμε τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ταυτίστηκε με ακροδεξιές φωνές» περιέγραψε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, για να συμπληρώσει πως «η κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση της στη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η κυρία Μπακογιάννη θα πρέπει να μας πει ποιοι είναι οι ρεμπεσκέδες» εξήγησε ακόμη η κυρια Κεχαγιά και πρόσθεσε για την πρώην Υπουργό πως «ας κρατήσει η ίδια τις παραινέσεις της για χρηστή εξωτερική πολιτική».

Για την ακριβεια, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή ότι στις 24 Μαΐου, όποτε θα πραγματοποιηθεί η προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή, επανέλαβε τα μέτρα για την αντιμετώπιση ακρίβειας και αισχροκέρδειας και προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει και πρόταση νόμου για το φορολογικό.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, ενώ για τα πρωτόκολλα συνεργασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, «ήδη γίνεται εξέταση και διαβάζονται τα νομικά κείμενα που απορρέουν από την συμφωνία. Το επόμενο διάστημα με την μορφή ενδεχομένως νομοθετική πρωτοβουλίας θα καταταγούν στη Βουλή», κατέληξε η κυρία Κεχαγιά.