Στην πραγµατική οικονοµία και στα θέµατα καθηµερινότητας, αλλά και στη συνεχή υπενθύµιση ότι, όπως καταδεικνύουν οι µετρήσεις, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον, ο ίδιος o Kυριάκος Μητσοτάκης και η «γαλάζια» διακυβέρνηση αποτελούν τη µοναδική αξιόπιστη εναλλακτική για την αντιµετώπιση των αντίστοιχων προβληµάτων, εστιάζεται η επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίµου στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Βλέπετε, µε δεδοµένη τη δηµοσκοπική παραδοχή, ο Κ. Μητσοτάκης δεν δέχεται καµία ισχυρή πίεση στη δεξαµενή του Κέντρου από τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται συνεχώς η συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.∆., όπως συµβαίνει παραδοσιακά λίγο πριν από το στήσιµο της κάλπης (αλλά και µετά την υιοθέτηση δεξιάς ατζέντας µε την υποψηφιότητα Μπελέρη, την επαναπροσέγγιση µε τον εκκλησιαστικό παράγοντα και τη ρητορική ισχύος που αναπτύσσεται στα εθνικά θέµατα).

Ετσι, το πρωθυπουργικό επικοινωνιακό επιτελείο στρέφει την πυξίδα του στην... τσέπη, που διαχρονικά συνιστά και τον κοµβικό παράγοντα διαµόρφωσης των εκλογικών ισορροπιών. Εξάλλου, παρά την αύξηση σε µισθούς και συντάξεις, καθώς και τις έκτακτες ενισχύσεις, η απόρριψη από την πλευρά της κυβέρνησης για περαιτέρω παρεµβάσεις την περίοδο του Πάσχα είχε σταθεί αφορµή για µια σειρά από επιθέσεις της αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, αρχής γενοµένης από τη Βουλή και την προσεχή Πέµπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει τα βήµατα που έγιναν για τη στήριξη των πολιτών εν µέσω της δύσκολης διεθνούς συγκυρίας και των εισαγόµενων -όπως θα τονίσει- ανατιµήσεων, ανακοινώνοντας, παράλληλα, τη σταθερή κυβερνητική πρόθεση για νέα δέσµη µέτρων ανάλογα µε τις ανάγκες, αλλά και τα δηµοσιονοµικά περιθώρια.

Επισκέψεις και... Κασσελάκης

Κατά τ’ άλλα, τις επόµενες δύο εβδοµάδες ο Κ. Μητσοτάκης έχει προγραµµατίσει να βρεθεί στη Βόρεια Ελλάδα (και µάλιστα τρεις φορές, αφού θα επισκεφθεί διαδοχικά την Πέλλα, την Πιερία, νωρίτερα την Κοµοτηνή, κατόπιν Θεσσαλονίκη και Ηµαθία και ακολούθως τη ∆υτική Μακεδονία), ενώ στον σχεδιασµό του είναι και η εξόρµηση σε δύο δήµους της Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι περιοδείες στο Λεκανοπέδιο Αττικής µε έµφαση το Σαββατοκύριακο στα βόρεια προάστια. Κατά την επαφή του µε τους πολίτες και πέραν των αναφορών του στο κυβερνητικό έργο, ο Κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να αξιοποιήσει -απευθυνόµενος κυρίως προς τους κεντρώους και µετριοπαθείς ψηφοφόρους- και τις κατά κοινή οµολογία ατυχείς εκφράσεις του Στ. Κασσελάκη, που, όπως λένε στη Ν.∆., ξεπερνούν και τις... πλέον κορυφαίες στιγµές του πολακισµού.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής