«Στόχος είναι να φτάσουμε στο ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών, στο 33%», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για τον πήχη των ευρωεκλογών.
«Οι ευρωεκλογές έχουν εθνικό πρόσημο, η αντιπολίτευση θέλει να τις μετατρέψει σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης», επισήμανε.

«Δεν είναι οι ευρωεκλογές η ώρα για δυσαρέσκεια στην κυβερνητική πολιτική», πρόσθεσε.

«Η αντιπολίτευση είναι αυτή που έχει ανάγκη στις ευρωεκλογές ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και γιατί όχι να μη ζητήσει και εθνικές εκλογές», είπε.

«Εμείς σηκώνουμε το γάντι γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Δεν θέλω να τεθεί εν αμφιβόλω η πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ψηφίσουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η επιστολική ψήφος δίνει τη δυνατότητα σε 200.000 πολίτες να ψηφίσουν από το σπίτι τους. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ψάξουμε να βρούμε τους 200 βουλευτές για να θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο στους συμπολίτες εκτός Ελλάδος και στις εθνικές εκλογές γιατί υπάρχει ένα συνταγματικό ζήτημα αν μπορούν να το κάνουν σε εθνικές εκλογές και οι εντός της επικράτειας συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.