«Πυρά» με στόχο τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη και τη δήλωσή του «ότι οι Έλληνες έχουν επιλέξει την πιο μίζερη εκδοχή του εαυτού τους για ζωή» εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

«Διαφωνώ με την άποψη Μωραΐτη εάν δεν μπορούμε τις αδυναμίες και τα λάθη της Αριστεράς να τα χρεώνουμε στο λαό πρέπει να δούμε τα λάθη του Τσίπρα που παρέδωσε ένα ολόκληρο κίνημα στον Μητσοτάκη», είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Μωραΐτη ως «τρολ του Κασσελάκη».

Από εκεί και πέρα, μίλησε για τους στόχους της Νέας Αριστεράς, λέγοντας πως «θέλουμε να είναι μαγιά για προοδευτικές συγκλήσεις μετά τις εκλογές», καλώντας υπέρ του «να καθίσουν μετεκλογικά στο ίδιο τραπέζι Χαρίτσης, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης». «Το θέμα είναι να υπάρξει μαγιά προοδευτικών δυνάμεων», είπε συγκεκριμένα.

Αναφέρθηκε και στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας πως «εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 18% θα είναι επιτυχία του Κασσελάκη».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Άκουσα ότι έκανε ερώτηση ο Πρωθυπουργός στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ γιατί οι ξένες εταιρείες πουλάνε ακριβά στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι δουλειά του Πρωθυπουργού, η δουλειά του Πρωθυπουργού είναι να ελέγξει την ακρίβεια στην Ελλάδα και να μην πετάει το μπαλάκι στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ. Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μωραϊτη «ότι οι Έλληνες έχουν επιλέξει την πιο μίζερη εκδοχή του εαυτού τους για ζωή»

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Ο κ. Μωραϊτης έγινε διάσημος ως «τρολ» του Κασσελάκη. Διαφωνώ με αυτό που λεει ο κ. Μωραΐτης, δεν μπορούμε τις αδυναμίες της Αριστεράς και τα λάθη να τα φορτώνουμε στον ελληνικό λαό ότι αυτός φταίει για τη μιζέρια κλπ. Δεν συμφωνώ, πρέπει να δούμε τις δικές μας ευθύνες. Πρέπει να δούμε τα λάθη που έκανε ο Τσίπρας και παρέδωσε ένα ολόκληρο κίνημα στον Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για την προοπτική της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Πάμε για δύο ευρωβουλευτές αλλά είναι ένα νέο κόμμα, κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι μια μαγιά και εμείς θα προσπαθήσουμε επειδή δεν έχουμε δεσμεύσεις ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές να φτιάξουμε μια συμμαχία των δυνάμεων. Να κάνουμε συμμαχία και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΠΑΣΟΚ, θα το επιδιώξουμε.

ΔΗΜ: Εννοείτε ότι την επόμενη μέρα θα μπορέσει η Νέα Αριστερά να καθίσει στο τραπέζι με τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Ανδρουλάκη για να συζητήσουν την προοπτική της συμμαχίας;

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Αυτό πιστεύω και αυτό θα επιδιώξουμε. Μετά τις εκλογές θα έχουμε αλλαγή στους συσχετισμούς των δυνάμεων, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Πάντως η πρότασή μας είναι να αποτελέσουμε τη μαγιά προοδευτικών συγκλίσεων.

Ερωτηθείς αν θα είναι επιτυχία του κ. Κασσελάκη η κατάκτηση του 18-19% από το ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Θα είναι μια επικρότηση της στρατηγικής του η οποία είναι να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Αριστεράς σε κόμμα του Κέντρου. Θα είναι επιτυχία του δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία του αλλά επιτυχία εκλογική. Αυτό θα δικαιώσει τον κ. Κασσελάκη γιατι με τη νέα στρατηγική θα κερδίσει και θα δικαιώσει και εμας γιατί λέγαμε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά θα πετύχει το στόχο του!

Ο Στέλιος Κούλογλου στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 16-05-24