Κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να έχει εμπλοκή στη σύνταξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τις προκλητικές δηλώσεις της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

*Διαβάστε εδώ: Αυστηρό μήνυμα Γεραπετρίτη σε Σιλιάνοφσκα για το "Μακεδονία": Απαιτούμε συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Πρόκειται για απύθμενη χυδαιότητα», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Γεραπετρίτη, προσθέτοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών «δεν γνωρίζει, δεν έχει συνομιλήσει και δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Νίκο Κοτζιά».


«Ο κ. Γεραπετρίτης δεν γνώριζε ούτε λέξη για τη Συμφωνία των Πρεσπών έως ότου αυτή κατέστη δημόσια»

Επισημαίνουν δε πως ο υπουργός «δεν γνωρίζει ποιος συνέταξε τη συμφωνία. Ούτε ο ίδιος ή το γραφείο μου είχα οποιαδήποτε σχέση».

«Υπάρχουν κοινά ψεύδη και ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας. Είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Και υφίστανται ευθύνες, και ποινικές, για όσους τα παράγουν ή διακινούν», προσθέτουν.

Σημειώνεται πως και από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός περί εμπλοκής του κ. Γεραπετρίτη.