Στην παραπομπή με την ερώτηση της διακοπής των συμβάσεων πενήντα συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρών έχουν ήδη προχωρήσει το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

*Διαβάστε εδώ: Μόνον τέσσερις συνδικαλιστές φαρμακοποιοί καταφέρονται κατά του υπουργείου Υγείας για τα Lonarid και Lonalgal

Αιτία είναι το γεγονός ότι οι πενήντα αυτοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ εκτιμάται από τη διοίκηση του Οργανισμού και το υπουργείο Υγείας ότι δεν παρείχαν επαρκείς και ικανοποιητικές εξηγήσεις για τη θεωρούμενη ως υπέρμερτη συνταγογογραφική τους συμπεριφορά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση. Βάλαμε ειδικό νόμο για να μπορούμε να ελέγξουμε την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών και έχουμε στείλει ήδη τους πρώτους 50 γιατρούς προς διακοπή σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε 5 μήνες».