«Δεν ακυρώνεται έτσι μια διεθνή συμφωνία, πρέπει πάλι τα δύο μέρη να ξανακαθίσουν στο τραπέζι. Το σκίσιμο του ΦΕΚ είναι μια συμβολική κίνηση του γεγονότος ότι δεν τηρείται η συμφωνία από τη γειτονική χώρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Γιάννης Σκάλκος, σχετικά με το σκίσιμο του ΦΕΚ της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον κ. Βελόπουλο.

«Από τη στιγμή που η συμφωνία δεν τηρείται και την έχει κάνει κουρελόχαρτο η γειτονική χώρα πρέπει να μας πει υπεύθυνα το Υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική κυβέρνηση τι θα πράξει. Η κυβέρνηση έχει καταντήσει "καρπαζοεισπράκτορας"», σημείωσε ακόμη χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Βελόπουλος: Έσκισε το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ ήταν στο βήμα της Βουλής

Ο Γιάννης Σκάλκος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 17-05-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Σκάλκου στα Παραπολιτικά 90,1:

Κληθείς να σχολιάσει το σκίσιμο του ΦΕΚ της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον κ. Βελόπουλο:

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Η συμβολική κίνηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης είναι ένα αποτέλεσμα της κατάπτυστης για εμάς Συμφωνίας των Πρεσπών που έδωσε μακεδονική γλώσσα και μακεδονικό έθνος που δεν υπάρχει. Υπάρχουν 359 παραβάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα και η Ελλάδα παραμένει απλός παρατηρητής και έφτασε στο σημείο να παρακαλάει η Αθήνα τα Σκόπια να τηρήσουν τη Συμφωνία. Άρα αυτή η κίνηση ήταν για να προκαλέσει αυτό το οποίο γίνεται και κανένας δεν μιλάει από το Υπουργείο Εξωτερικών, ότι δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη γειτονική μας χώρα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την πρόταση του Μιτσκόφσκι να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης:

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Αυτά που λέει ο Μιτσκόφσκι είναι πυροτεχνήματα. Εμείς θέλουμε ειρήνη, θέλουμε ομαλότητα και κανονικότητα στα Βαλκάνια. Θέλουμε να ενταχθούν όλες οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. αλλά με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, δεν μπορεί κουτοπόνηρα να υφαρπάζουν υπογραφές σε συμφωνίες και να μην τηρούν τίποτα.

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Δεν ακυρώνεται έτσι μια διεθνή συμφωνία, πρέπει πάλι τα δύο μέρη να ξανακαθίσουν στο τραπέζι. Το σκίσιμο του ΦΕΚ είναι μια συμβολική κίνηση του γεγονότος ότι δεν τηρείται η συμφωνία από την γειτονική χώρα.

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ:  Από τη στιγμή που η συμφωνία δεν τηρείται και την έχει κάνει κουρελόχαρτο η γειτονική χώρα πρέπει να μας πει υπεύθυνα το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική κυβέρνηση τι θα πράξει.  Η κυβέρνηση έχει καταντήσει «καρπαζοεισπράκτορας» είτε με τον κ.Ράμα να έρχεται εδώ και να προκαλεί με αυτά τα ανιστόρητα που είπε, είτε με τον κ.Ερντογάν στην ουσία να  αμφισβητεί όλη την εθνική κυριαρχία του ελληνικού κράτους και τα Σκόπια επίσης να  πράττουν το ίδιο.