Για υπέρμετρο λαϊκισμό και άγνοια των διεθνών συμπεφωνημένων, στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας, κατηγορεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνο Παπανικολάου, στην πλατφόρμα Χ, με αφορμή τις αιτιάσεις του τελευταίου για τη θέση του νοσοκομείου της Αθήνας «Ευαγγελισμός» σε τριήμερη ετοιμότητα, εξαιτίας του ευρωπαϊκού τελικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά ως εξής στον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ:

«Έχει, γιατρέ, και ο λαϊκισμός τα όριά του να ξέρετε. Όταν μία χώρα, εν προκειμένω η Ελλάδα, αναλαμβάνει μία διεθνή διοργάνωση, υποχρεούται να δηλώσει και τα νοσοκομεία αναφοράς για τη διοργάνωση αυτή. Και ναι, για να αναλάβεις τη διοργάνωση αναλαμβάνεις και την υποχρέωση να περιθάλψεις τους καλεσμένους σου (διότι αυτό είναι όλοι αυτοί) κατά προτεραιότητα. Εάν μετά από τόσα χρόνια δεν το ξέρατε ότι συμβαίνει, εκπλήσσομαι. Εάν το ξέρατε και απλώς το κάνετε για τη φασαρία, όχι δεν εκπλήσσομαι…».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε και σε νέα ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ:

«Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" για τη διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου, τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής: Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στη χώρα μας, από τη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών, το νοσοκομείο αναφοράς που δηλώνεται από τις ελληνικές Αρχές είναι ο "Ευαγγελισμός". Πάντοτε δηλ. οι επίσημοι προσκεκλημένοι της χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια, όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».