Στο 5% έθεσε τον πήχυ ενόψει των Ευρωεκλογών ο πρόεδρος των «Δημοκρατών» Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. «Θα είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρότερα κόμματα, εκτιμώ ότι θα πάρουμε 5%», είπε συγκεκριμένα.

Σε σχέση με τις προκλήσεις των Σκοπίων, είπε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμη για το ενδεχόμενο η άλλη πλευρά να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Για την επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Κομισιόν με κεντρικό θέμα την προστασία των καταναλωτών από την ακρίβεια και τη «διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν πολυεθνικοί κολοσσοί έναντι μεμονωμένων κρατών μελών», είπε πως «συμφωνώ με την επιστολή Μητσοτακη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά αυτή είναι για να καλύψει τα δικά του αδιέξοδα», λέγοντας πως «η ακρίβεια είναι και ακρίβεια Μητσοτακη , στην Ευρώπη βασιλεύουν τα κάρτελ , είμαστε η ακριβότερη χώρα σε τηλεπικοινωνίες τράπεζες κλπ».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Πρωθυπουργού στην κα Φον Ντερ Λαιεν

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι μια επιστολή σωστή διότι όπως και να το κάνει κανείς η Ευρώπη είναι μια ακριβή ήπειρος, η ΕΕ είναι μια ακριβή ενότητα, το βασικό αίτιο της ακρίβειάς της είναι το ενεργειακό αυτό παράγει αλυσιδωτές συνέπειες σε όλες τις πλευρές της οικονομίας στις οποίες ούτως ή άλλως βασιλεύουν τα καρτέλ. Αρχής γενομένης από την ενέργεια θεωρώ ότι είναι καλά στοχεμένη η επιστολή αλλά δια αυτής της επιστολής παραμονές των εκλογών θέλει να καλύψει τις δικές του ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης για την προστιθέμενη ακρίβεια της δικής του κυβέρνησης σε κάθε πολίτη.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης με τη δική του επιστολή ήθελε να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, ο ίδιος υπηρετεί τα καρτέλ. Έχει μια χώρα στην οποία βασιλεύουν οι ακριβές τραπεζικές συναλλαγές, είμαστε η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στις τηλεπικοινωνίες, είμαστε μια χώρα η οποίο έχει ακρίβεια παντού και ότι μέτρο φιλολαϊκό παίρνει η κυβέρνηση το παίρνει πίσω επί τόπου. Το στοίχημα της ακρίβειας αυτή η κυβέρνηση το έχει χάσει, ακολουθεί τη συνταγή που μας έγινε η Τρόικα επί κρίσης ότι δηλαδή κόψε μισθούς και συντάξεις και δώσε επιδόματα και έτσι δεν βγαίνει πέρα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την ψήφιση των μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης έχει υποστηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κασσελάκης είναι ο αρχηγός του κόμματος που έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου δεν ελέγχθηκε η εφαρμογή της συμφωνίας. Τα Σκόπια δεν εφάρμοσαν την Συμφωνία, οι επιτροπές δεν λειτούργησαν πλην της επιτροπής για τα σχολικά εγχειρίδια και αφού δεν λειτούργησαν οι επιτροπές και δεν παρήγαγαν συνέπειες τι θα τα κάνουμε το πρωτόκολλα στη Βουλή; Δηλαδή τι νόημα έχουν τα πρωτόκολλα στη Βουλή όταν τα θέματα για τα οποία συντάσσονται τα πρωτόκολλά που είναι απόρροια της εφαρμογής της συμφωνίας δεν έχουν δουλέψει.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όταν όλες οι εταιρείες μας έχουν σταθερά πάνω από το 2% 15 μέρες πριν τις εκλογές αυτό σημαίνει 5%. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρότερα κόμματα της ευρωκάλπης.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 20-05-24