«Δεν βλέπω κανένα περιθώριο ευρύτερης σύμπλευσης και συμπόρευσης με την κ. Κωνσταντοπούλου και τον κ. Βαρουφάκη», δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Μπάσκετ με αμαξίδιο στην Κομοτηνή έπαιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ''Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί''

«Οι λόγοι για τους οποίους χωρίσαμε δεν έχουνε ξεπεραστεί ή μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Είναι στρατηγικού χαρακτήρα οι διαφορές που έχουμε με αυτά τα κόμματα. Δεν βλέπω κανένα περιθώριο ευρύτερης σύμπλευσης και συμπόρευσης. Η ευρύτερη ανασύνθεση πρέπει να γίνει με τον χώρο τον δικό μας και της κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το έχει κάνει η ‘Ανοιχτή Πόλη’, με την παράταξη του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας και το κάναμε και στο επίπεδο της βάσης και στο επίπεδο της κορυφής», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα μοντέλο πετυχημένης συνεργασίας με τον κ. Δούκα και το ίδιο έχει συμβεί και στην περιφέρεια της Θεσσαλίας με τον κ. Κουρέτα και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε.


Κώστας Ζαχαριάδης: Θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω της ανασύνθεσης να τελειώσει η κυριαρχία της ΝΔ

Κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν θέλω να πω νούμερα, γιατί πέρυσι τέτοια περίοδο φάγαμε την πρώτη πολύ ηχηρή σφαλιάρα. Θέλω να είμαι πολύ μαζεμένος και πολύ επιφυλακτικός, το κρίσιμο είναι να προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογών ένα νέο πολιτικό τοπίο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω της ανασύνθεσης να τελειώσει η κυριαρχία της ΝΔ.

Εμείς ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να αποκαταστήσουν την ανισορροπία του ενάμιση ότι δηλαδή το πρώτο κόμμα θα παίρνει ένα ποσοστό και το δεύτερο θα είναι στο μισό ποσοστό από αυτό. Δηλαδή μια κυριαρχία μεγάλου κόμματος με ένα μεσαίο και πολλά πολλά μικρά αυτό πρέπει να τελειώσει. Αν έχουμε μια επανάληψη των εκλογών του ’23 το ’24 με χαμηλωμένα ποσοστά για όλους, αυτό δεν μας βγάζει από αυτή την κατάσταση άρα προς τα κάτω ο κ. Μητσοτάκης προς τα πάνω εμείς να κλείσει θεαματικά αυτή η ψαλίδα», επισήμανε.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή  20-05-24