Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι στήριξη στη δημοκρατία, είπε: «Είναι η συμβολική ανάδειξη της αναγκαιότητας να τηρούμε το κράτος Δικαίου και επειδή στη γείτονα χώρα, με αφορμή την παράνομη φυλάκιση Μπελέρη έχει αποδειχθεί πανευρωπαϊκά ότι το κράτος δικαίου δεν υπάρχει, ήταν αναγκαίο να το τονίσει ο Πρωθυπουργός».

Στην ερώτηση αν ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Οφείλουμε να εξηγούμε την ανάγκη της ψήφου στις ευρωεκλογές, να μην υπάρχει αποχή δηλαδή, τη σημασία της επόμενης πενταετίας για τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Η σημασία των ευρωεκλογών τις τελευταίες μέρες σίγουρα συζητείται στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα, ενδιαφέρεται ο κόσμος. Σίγουρα υπάρχει και μερίδα του πληθυσμού μας που θέλει να στείλει «μηνύματα» από αυτές τις εκλογές είναι λάθος όμως αυτό γιατί ξέρουμε ότι τα επόμενα τρία χρόνια αυτή την κυβέρνηση θα έχουμε και αυτόν τον Πρωθυπουργό θα έχουμε επομένως η σκέψη των πολιτών θα πρέπει να στραφεί στο πόσο δυνατή θα είναι η ευρωομάδα που θα στηρίξει και τη διεκδικητική πολιτική του πρωθυπουργού για το επόμενο πακέτο ανάκαμψης για την κοινή αγροτική πολιτική, για το ευρωπαϊκό ταμείο το οποίο επιδιώκουμε για χρηματοδότηση της άμυνας».

Αναφορικά με την επιστολή του Πρωθυπουργού για την ακρίβεια στην κ. Φον Ντερ Λάιεν, η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε: «Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται... Τη στιγμή που το στέλνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, προφανώς το έχει μελετήσει και πιστεύω ότι και αυτό θα μπει στο τραπέζι. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν, αν υπάρχει πολιτική βούληση το αίτημα δεν είναι μόνο από την Ελλάδα. Η αχαρτογράφητη πολιτική των πολυεθνικών δεν αντιμετωπίζεται μόνο στην Ελλάδα είναι και σε άλλες χώρες και επομένως οφείλει η κα Φον Ντερ Λάιεν και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την επόμενη πενταετία αν έρθουν τέτοια ζητήματα προς ψήφιση να τεθεί προς το συμφέρον των κρατών μελών».


Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα μνημόνια συνεργασίας, είπε: «Η κ. Σιλιάνοφσκα έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Ήρξατο χειρών αδίκων, μιλώντας κατά παρέκκλιση του συντάγματος της χώρας της, κάτι το οποίο την έφερε απέναντι και με την πρόεδρο της Επιτροπής και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της χώρας της. Βρίσκεται σε εσωτερική σύγκρουση και φαλκιδεύει τα δικά της συμφέροντα. Εμείς περιμένουμε τη σωστή πολιτική να ασκηθεί εκεί και μάλλον σοφή ήταν η καθυστέρηση της κύρωσης των μνημονίων από την ελληνική κυβέρνηση».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 20-05-24