Καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» βρέθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά. Η ίδια μίλησε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, αλλά και την πορεία της.

Έλενα Κουντουρά: ''Ήρθα στην Ελλάδα με ένα τεράστιο εθελοντικό έργο''

Ειδικότερα, η Έλενα Κουντουρά χαρακτήρισε τον εαυτό της ένα ενεργητικό παιδί και αναφέρθηκε στην πορεία της. «Ήμουν πάντα ένα παιδί με μεγάλη ενέργεια. Ξεκίνησα με τον αθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός θέλει θυσίες. Μετά έκανα μία παγκόσμια καριέρα, ένα απίστευτο σχολείο. Είδα διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, συνεργάστηκα με κορυφαίους δημιουργούς. Ήρθα στην Ελλάδα με ένα τεράστιο εθελοντικό έργο» είπε.

Αναφορικά με το ζήτημα της ισότητας των φύλων, που απασχολεί την κοινωνία, η ίδια σημείωσε: «Αυτό με έκαιγε πολύ, γιατί η γυναίκα πρέπει συνέχεια να αποδεικνύει. Δεν μας έχει χαριστεί τίποτα. Όταν βρέθηκα στη Βουλή πρωταγωνιστήσαμε με όλες τις γυναίκες βουλευτές και ψηφίσαμε το νόμο για την ενδοοικογενειακή βία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1eccxw79kqh)

«Όλες οι γυναίκες που έχουμε πετύχει αντιμετωπίσαμε την αμφισβήτηση. Ένιωσα ότι αυτή έφυγε από πάνω μου, όταν σαν υπουργός Τουρισμού το 2019 απογειώσαμε τον τουρισμό με στρατηγική που βραβεύτηκε διεθνώς. Η γυναίκα σήμερα δεν έχει τη θέση που της αξίζει στην Ελλάδα» συνέχισε.

Επίσης, όπως είπε η ίδια, 8 στις 10 αποφάσεις που ψηφίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε ακόμα: Κουντουρά στα Παραπολιτικά 90,1 για Ευρωεκλογές: Πιστεύω θα ξεπεράσουμε τα ποσοστά των εθνικών εκλογών

Αναφορικά με την γνωριμία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Όταν γνώρισα τον Στέφανο Κασσελάκη είδα στα μάτια του το πάθος, την αγάπη για την Ελλάδα, τη νοσταλγία. Πόσο καθαρός και ειλικρινής είναι. Ήρθε στη χώρα μας για να προσφέρει. Δεν έχει ξύλινο λόγο, είναι αυθόρμητος. Με πιστεύει».

Τέλος, το μήνυμά της στα νέα παιδιά είναι να θέτουν στόχους και να τους κυνηγούν με υπομονή και επιμονή.