Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «όλα αυτά τα οποία επικαλέστηκε η κυβέρνηση ότι ήτανε μέτρα για να βοηθήσει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι μέτρα τα οποία τελικά δεν απέδωσαν και σε μια προσπάθεια να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα στέλνει την επιστολή στην ΕΕ εν γνώσει της ότι η ΕΕ ακόμα δεν έχει τα θεσμικά εργαλεία για να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες».

Ο Φίλιππος Σαχινίδης  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                 20-05-24


«Η επιστολή του πρωθυπουργού αποτελεί μια έμπρακτη ομολογία ότι τελικά όλες αυτές οι παρεμβάσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα», συμπλήρωσε. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η ενδεχόμενη τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα πρέπει να αποτελέσει σημείο έναρξης ενός εσωκομματικού διαλόγου απάντησε ότι «ο λαός λεει "αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες", ας δούμε πρώτα τα εκλογικά αποτελέσματα και μετά να κάνουμε την οποιαδήποτε συζήτηση.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να εξετάσουν ένα σενάριο συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές απάντησε ότι «εάν ο ελληνικός λαός αισθάνεται αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά αξιωματική αντιπολίτευση ας δώσει στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ένα ποσοστό που σημειολογικά θα παραπέμπει στην ίδια σημειολογία που είχε το εκλογικό αποτέλεσμα του 1977 και την επομένη των ευρωεκλογών αυτό το ποσοστό θα δρομολογήσει εκείνες τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς όπου το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανασύνταξη του χώρου».