Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε τον πήχη της εκλογικής αναµέτρησης ιδιαίτερα ψηλά -δηλαδή στο 20%- προφανώς για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και µε άλλο πολιτικό προφίλ, επανήλθε στα πράγµατα και διεκδικεί µια καλή θέση στο πολιτικό προσκήνιο. Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης εµφανίζεται να «ψαρεύει» ψήφους από αριστερά και από δεξιά, καθώς πλέον το στίγµα του κόµµατος της Κουµουνδούρου έχει θαµπώσει. Κανείς δηλαδή δεν µπορεί να πει µε ασφάλεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τα αριστερά ή ότι πλέον έχει µεταπηδήσει στην Κεντροδεξιά.

Στην πραγµατικότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται µε βάση τη λογική των ∆ηµοκρατικών των ΗΠΑ, καθώς όπως φαίνεται πρότυπό του είναι ο Μπαράκ Οµπάµα. Ακόµα και το βαν µε το οποίο κινείται πλέον σε όλη την Ελλάδα είχε χρησιµοποιηθεί πρώτη φορά το 2012 από τον πρώην πρόεδρο των Ηνωµένων Πολιτειών.

Το πολιτικό «φλερτ» του Κασσελάκη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την ίδια στιγµή ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «φλερτάρει» πολιτικά µε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας. Κατ’ επανάληψη ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει αναφερθεί µε ιδιαίτερα θερµά λόγια στην εκπροσώπηση που έχει προσφέρει σε οικογένειες των θυµάτων των Τεµπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ σε συνεργάτες του έχει εκφράσει τον θαυµασµό του για την παρουσία της στη Βουλή. ∆εν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, σύµφωνα µε όσα έχει πει ο ίδιος, της τηλεφώνησε µετά την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και τη συνεχάρη για την οµιλία της.

Το «µεταλλαγµένο κόµµα» και το «Golden boy»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ώρα δεν φαίνεται να ενδίδει στο φλερτ του Στέφανου Κασσελάκη. Κάθε άλλο µάλιστα. ∆εν είναι τυχαίο ότι δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασµένο Φεβρουάριο, ενώ έχει κάνει λόγο για «µεταλλαγµένο κόµµα», αποκαλώντας µάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη «golden boy». Πολλοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γοητεύεται από το αντισυστηµικό προφίλ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία όπως είναι γνωστό δεν διστάζει να τα βάζει µε όλους µέσα στη Βουλή, αλλά και µε τους εκπροσώπους της ∆ικαιοσύνης στα δικαστήρια.

Μέχρι σήµερα έχει ακολουθήσει µοναχικό δρόµο και δεν της έχει βγει άσχηµα, αφού και στις τωρινές µετρήσεις εµφανίζεται µε ένα αξιοπρεπές ποσοστό. «∆εν κοιτάµε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάµε µπροστά», είναι το σύνθηµα του κόµµατός της και µε αυτή τη λογική φαίνεται ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται. Η πορεία στην πολιτική µετά τον ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδεθεί άµεσα µε το θέµα των Τεµπών, αλλά και το Μάτι, ενώ πολιτικά κινείται όλο το τελευταίο διάστηµα και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Εύλογα λοιπόν πολλοί αναρωτιούνται εάν ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να πάρει την εκδίκησή του για όσα λέει ο πρώην αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, µέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αλλοι πάλι θεωρούν ότι οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούν απλώς στην επαναπροσέγγιση κάποιων ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας που βρέθηκαν στο κόµµα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, διαφωνώντας µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εάν τελικά υπάρχει κάτι άλλο πιο βαθύ που παραπέµπει στο απώτερο µέλλον και σε µία ενδεχόµενη µετεκλογική συνεργασία, θα το δείξει ο χρόνος...

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»