Με διαρκή και επίμονη προβολή του κυβερνητικού έργου, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με ευρωπαϊκά κονδύλια και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες επηρέασε η Ελλάδα, αλλά και με ολομέτωπη επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζει την προεκλογική καμπάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί σήμερα για τέταρτη μέρα (μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα) στη Μακεδονία, δείγμα της έμφασης που δίνει στην περιοχή και του προσωπικού πολιτικού κεφαλαίου που επενδύει για να ανακτήσει η ΝΔ τις απώλειες που σημειώνει εκεί προς τα δεξιά της.

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο στόχος του ποσοστού των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή το 33%, είναι απολύτως εφικτός για τη ΝΔ στις φετινές ευρωκάλπες. Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, η μέτρηση της Opinion Poll για το Action24 δίνει προβάδισμα σχεδόν 18 μονάδων στο κυβερνών κόμμα, που συγκεντρώνει 33,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 15,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,1%.

Από τη Θεσσαλονίκη και τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στους «ποικιλόμορφους», όπως τους χαρακτήρισε, αντιπάλους της κυβέρνησης, οι οποίοι «διαρκώς αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως ένα πρόκριμα ανατροπής της κυβέρνησης».

Η κριτική αφορούσε τόσο στα αριστερά της ΝΔ, λέγοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη αντίστοιχα ότι «ο ένας γιατί οπωσδήποτε θέλει να γίνει πρωθυπουργός πριν ακόμα εκλεγεί βουλευτής. Ο άλλος επειδή, αντί για τρίτος, διεκδικεί να αναδειχθεί δεύτερος», όσο και στα δεξιά της. «Και πολλοί άλλοι που με αυτή την ευκαιρία θέλουν να εδραιωθούν ως ''ηγέτες'', πότε εμπορευόμενοι τον πατριωτισμό, πότε ακόμα, Σεβασμιώτατε, δυστυχώς και την ίδια την πίστη», ανέφερε, συνεχίζοντας την αποδόμηση, την οποία επιχειρεί πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, των κομμάτων της Ελληνικής Λύσης και της «Νίκης».

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Σέρβια, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με πολίτες στα Σέρβια στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ μία ώρα αργότερα θα επισκεφθεί την Κοζάνη, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες, καθώς και με στελέχη της ΝΔ σε κεντρικό καφέ στον πεζοδρόμο της πόλης.

Επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι η Φλώρινα, όπου στις 18:00 θα έχει συναντήσεις με πολίτες στο καφέ «Ολύμπιον». Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα στην Καστοριά, όπου θα συνομιλήσει με τον κόσμο στο «Café Plaza», στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει νέα τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά και ομιλία στο Eurelectric Power Summit της ΔΕΗ, ενώ την Πέμπτη φεύγει εκ νέου εκτός Αττικής, για να περιοδεύσει αυτή τη φορά στο Άργος και στην Τρίπολη.

Τελευταίος σταθμός την προσεχή εβδομάδα, και συγκεκριμένα το Σάββατο, είναι η Ήπειρος. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να βρεθεί στην Άρτα και στο Ζαγόρι, ώστε να δώσει το «παρών» στην πανηγυρική τελετή για την επίσημη ανακήρυξη του Ζαγορίου ως Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Καταλόγου της UNESCO.