Στην προσέγγιση όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τον πολιτικό τους προσανατολισμό απέδωσε την επίσκεψη του στα εκλογικά κέντρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του.

«Η επαφή μου με τον κόσμο από άλλες παρατάξεις, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μέρος αυτού που είμαι», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μονιάσει τη χώρα, δεν είμαι εδώ για να διχάσω τη χώρα, θέλω να την μονιάσουμε, με την ελπίδα να πορευτούμε όλοι μαζί, να γίνουμε η καλύτερη χώρα που μπορούμε να γίνουμε», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον σύντομο πολιτικό του βίο λέγοντας ότι άτομα που στην αρχή τον έβλεπαν με επιφυλακτικότητα - και έλεγαν και έγραφαν γι’ αυτόν άσχημα πράγματα - σήμερα εμφανίζονται μετανοιωμένα να λένε «κάναμε λάθος mea culpa».

«Μπορώ να σας το πω αυτό, ότι έχει συμβεί από πρώην υπουργούς άλλων κομμάτων, μέχρι και πολίτες. Για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα ότι είμαι εδώ στην πατρίδα μου για να είμαι χρήσιμος. Έχω επιστρέψει στην πατρίδα μου γι’ αυτό τον λόγο. Πιστεύω ότι ειδικά στο κομμάτι της οικονομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης, μπορώ πραγματικά να προσφέρω πάρα πολλά. Διότι έχω πετύχει σε πολύ ανταγωνιστικά πεδία στο εξωτερικό, καταλαβαίνω τα ζητήματα βαθιά και πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα να είναι στο τιμόνι της χώρας. Δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, απ’ όσο γνωρίζω, στην Μεταπολίτευση. Θα ήταν πολύ σημαντικό η χώρα μας να μπορούσε να έχει κάποιον στην πρώτη γραμμή της πολιτικής που να έχει περάσει από την πρώτη γραμμή της οικονομίας και να καταλαβαίνει πως μπορεί να συνδεθεί η υγιής επιχειρηματικότητα με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνικό κράτος».

Ο Στέφανος Κασελάκης μίλησε και για τον λόγο που ανέβασε τον πήχη των ευρωεκλογών λέγοντας ότι «εάν η ΝΔ είναι στο 30% ή πιο κάτω τότε πρόκειται για μία τελείως διαφορετική πολιτική πραγματικότητα από την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών». Επέμεινε στην ανατροπή των συσχετισμών λέγοντας ότι «τα πάντα θα αλλάζουν από την επόμενη μέρα των εκλογών εφόσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρει ένα καλό ποσοστό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι επιθυμεί «να περάσουν στην κοινωνία οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πιο δίκαιη φορολογική πολιτική και την ακρίβεια». Επέμεινε ακόμα στην ασφάλεια των πολιτών και στον έλεγχο της εγκληματικότητας. «Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε γυναικοκτονίες κάθε εβδομάδα και να μην κάνουμε τίποτα και να παριστάνουμε πλέον ότι αυτό είναι μέρος της κοινωνίας μας. Δεν είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας αυτό το έγκλημα, ειδικά σε τέτοια επαναλαμβανόμενη βάση». ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα συμπεράσματα που έχει βγάλει από την επαφή του με τον κόσμο τόνισε ότι υπάρχουν δύο στοιχεία που τον έχουν εντυπωσιάσει. Το πρώτο είναι ο θυμός, μία απογοήτευση, μία οργή για την κατάσταση των πραγμάτων σήμερα. «Αυτό το οποίο υπενθυμίζω στον κόσμο είναι ότι κάποιος κυβερνάει εδώ και πέντε χρόνια» είπε και πρόσθεσε: «Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος, δεν είσαι ικανοποιημένη, με αυτό το οποίο βιώνεις καθημερινά, τότε μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα, είτε πρόκειται για τις καθυστερήσεις στο μετρό, είτε για το Fly Over, είτε για την έλλειψη πρασίνου, είτε για την ακρίβεια φυσικά».

Δεύτερο μήνυμα το οποίο λαμβάνει είναι ότι ο κόσμος θέλει «φρέσκο αέρα» στην πολιτική. «Έχει πάψει να πιστεύει στην πολιτική ως ένα μέσο για να βελτιώσει τη ζωή του και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, γιατί δεν έχουμε άλλο μέσο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιώσουμε τη ζωή μας έξω από την πολιτική. Άρα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να αισθανθεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση».