Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τους πολίτες που ψηφίζουν μέσω της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές μετέδωσε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι 190.00 άνθρωποι έχουν παραλάβει εκλογικό υλικό, από 128 διαφορετικές χώρες, ενώ επισήμανε ότι θα ψηφίσουν ακόμα και στον αρκτικό κύκλο. Παράλληλα, μέχρι στιγμής «έχουν ήδη παραληφθεί πάνω από 20.000 ψήφοι και προφανώς είναι καθ’ οδόν πάρα πολλές άλλες ψήφοι, η διαδικασία έχει ακόμα σχεδόν τρεις εβδομάδες».

Στη συνέχεια, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστολικής ψήφου ενημέρωσε πως η τελευταία ημέρα που οι πολίτες μπορούν να δώσουν τους φακέλους στους couriers είναι η 3η Ιουνίου, ενώ έως και την 4η Ιουνίου μπορούν οι ίδιοι οι πολίτες να παραδώσουν τον φάκελο στο ταχυδρομείο. Ακόμα, προσέθεσε ότι πως οι ομογενείς θα παραλάβουν τους φακέλους έως και την 28η Μαΐου. 

Σε σχέση με όσους έχουν δηλώσει πως πρόκειται να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, αλλά δεν θα ψηφίσουν τελικά επιστολικά, θα τους έρθει SMS στο κινητό τηλέφωνό τους το Σάββατο της 8ης Ιουνίου, πριν από τις εκλογές, πως μπορούν να ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι, αλλά μετά τις 11 το πρωί. «Δηλαδή το Σάββατο το απόγευμα θα εκδοθούν συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι με όσους είχαν μεν γραφτεί να ψηφίσουν στην επιστολική, αλλά δεν παρελήφθη η ψήφος τους. Για να μη στερηθεί κανείς το δικαίωμα ψήφου, κάνουμε αυτή τη διαδικασία», διευκρίνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Κεραμέως: Fake news το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη διαρροή των e-mails

Μάλιστα, η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε ως «fake news» πως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζήτησε να διορθώσει το πόρισμα που κατέθεσε το υπουργείο για την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ερωτηθείσα για τη «διάρρηξη» στο υπουργείο Εσωτερικών απάντησε πως «η Εισαγγελία εξέδωσε προχθές μια ανακοίνωση, ότι έβαλε στο αρχείο αυτή την υπόθεση, δηλαδή αυτή η καταγγελία περί διάρρηξης αρχειοθετήθηκε, άρα δεν υπάρχει καθόλου η υπόθεση, και εγώ ταυτόχρονα ζήτησα αμέσως να αποκτήσω πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης, για να δούμε αν στοιχειοθετούνται πειθαρχικές ευθύνες».

Τέλος, δήλωσε ότι «μετά τις ευρωεκλογές θα έρθει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και για τις εθνικές εκλογές και θα υπάρξει ενδελεχής διάλογος με τα κόμματα».