«Τα 3 κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά είναι τα 3 μετά-ΠΑΣΟΚ κόμματα που το μόνο που τους ενδιαφερθεί είναι να πάρουν το χρίσμα από τους ολιγάρχες, δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε συζήτηση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του κόμματος «ΜέΡΑ25» και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση θα του ''κόψουν το συνάλλαγμα'' οι ολιγάρχες, ούτε με την Πλεύσης Ελευθερίας μπορούμε να συνεργαστούμε, είδατε να επιτίθεται σε κανέναν ολιγάρχη;» σημείωσε ακόμη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 21-05-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Ο προεκλογικός αγώνα πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι περίμενα σε μια όμως Ελλάδα που ο κόσμος μας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις ευρωεκλογές. Είναι μουδιασμένος, γλύφει τις πληγές του κάθε φορά που βγαίνει από το super market και γενικότερα βλέπω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη άγνοια ότι έχουμε ευρωεκλογές.

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να κάνει μια επίθεση φιλίας στους ψηφοφόρους μας αλλά αυτό δεν μας αφορά εμάς. Συζήτηση σοβαρή δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Κασσελάκη, δεν μπορούσε καν να γίνει με τον κ. Τσίπρα.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση την επόμενη μέρα των εκλογών με τα υπόλοιπα κόμμα της Κεντροαριστεράς

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί και τα τρία μετά-ΠΑΣΟΚ κόμματα, του κ. Κασσελάκη, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Χαρίτση, ένα πράγμα τους ενδιαφέρει να πάρουν το χρίσμα από τους πέντε ολιγάρχες που έχουν την ενέργεια, που έχουν τους δρόμους, που έχουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα super market. Αυτό τους ενδιαφέρει, δεν τους ενδιαφέρει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με εμάς για το πώς θα ξαναγίνει η ελληνική οικονομία βιώσιμη.

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εμείς είχαμε δει μια πολύ σημαντική ευκαιρία με την απλή αναλογική, τότε υπήρχε μια πραγματική ευκαιρία να κάτσουμε με κόμματα και με ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να διαφωνούμε για πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν ήρθανε, μας απέκλεισαν οποιονδήποτε διάλογο. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς έκαψε την απλή αναλογική, έχει τελειώσει αυτό το παραμύθι τώρα.

ΔΗΜ: Άρα σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόσκληση του κ. Κασσελάκη η απάντησή σας είναι όχι

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον κ. Κασσελάκη. Ξέρει ο κ.Κασσελάκης ότι αν προσκαλέσει το ΜέΡΑ 25 για να συζητήσουμε θα του «κόψουν το συνάλλαγμα» οι ολιγάρχες τους οποίους θέλει να προσεγγίσει. Δεν θα υπάρξει τέτοια πρόσκληση όπως δεν υπήρχε και στο παρελθόν οπότε γιατί μιλάμε για υποθετικά σενάρια τα οποία δεν είναι καν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ερωτηθείς αν και η κα Κωνσταντοπούλου παίξει το «παιχνίδι των ολιγαρχών»

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η Πλεύση Ελευθερία πότε ήρθε σε σύγκρουση με τον Βαρδινογιάννη, με τον Περιστέρη, με τον Μυτιληναίο; Πότε είπε κάτι το οποίο να στεναχωρεί αυτούς τους ολιγάρχες; Εγώ δεν την έχω δει.

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Θεωρούμε ότι ήταν μια καλή συμφωνία τηρουμένων των αναλογιών μέσα στο πλαίσιο μιας εθνικής ήττας γιατί στο θέμα αυτό έχουμε υποστεί μια εθνική ήττα εδώ και δεκαετίες. Μέσα στο πλαίσιο αυτό ήταν η καλύτερη δυνατή λύση που μπορούσε να υπάρξει και για αυτό τη στηρίζουμε.