Στο Άγιον Όρος βρίσκεται ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, συνοδευόμενος από δύο ακόμα σημαντικά πρόσωπα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Πρόκειται, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Κουρτάκης το Σάββατο στη στήλη του «Πολιτικός Καφές», για ένα υψηλόβαθµο στέλεχος του Ντόναλντ Τραµπ, του οποίου η σύζυγος είναι ορθόδοξη.

Τον κ. Τσούνη υποδέχθηκε στην προβλήτα της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνάντηση με τον καθηγούμενο κ. Αλέξιο. Οι υψηλοί επισκέπτες εν συνεχεία μετέβησαν στη Μονή Ιβήρων και διανυκτέρευσαν στο κελί του μακαριστού λόγιου γέροντα Μωυσή.

Ο Αµερικανός πρέσβης κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρον θα πραγµατοποιήσει προσκυνηµατική επίσκεψη και στις Μονές Ξενοφώντος και Σίµωνος Πέτρας. Για όσους γνωρίζουν τα της ιεράς κοινότητας, πρόκειται για τρεις µονές που βρίσκονται διαχρονικά και σταθερά απέναντι στα φιλορωσικά µοναστήρια του Αγίου Ορους.

Διαβάστε ακόμα: Επίσκεψη Τσούνη στο Άγιον Ορος: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μοναστική πολιτεία ενόψει ευρωεκλογών


Τζορτζ Τσούνης στο Άγιον Όρος: Το ζωηρό ενδιαφέρον για την ορθόδοξη θεολογία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται τη Μοναστική Κοινότητα του Άθω και βεβαίως η παρουσία του εκεί δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιες μονές δείχνουν τη συμπάθειά τους προς τη Ρωσία, με δεδομένες τις όχι καλές σχέσεις τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Τσούνης διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον για την ορθόδοξη θεολογία, καταγόμενος άλλωστε από την Ελλάδα, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, μεγαλώνοντας ο ίδιος μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Τη στενή σχέση με την Εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).
Με πληροφορίες από την «Απογευματινή»