Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

*Διαβάστε εδώ: Νέα πρόκληση από Σιλιάνοφσκα: "Πέταξε" το Βόρεια Μακεδονία από την επίσημη ιστοσελίδα της, αποκαλείται σκέτο "πρόεδρος"

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, στην ορκωμοσία της, δεν αναφέρθηκε στη χώρα της με το συνταγματικό της όνομα, αλλά την είπε Μακεδονία.

Χθες, μάλιστα, επέδειξε για ακόμα μια φορά προκλητική συμπεριφορά, καθώς στη σελίδα της στο διαδίκτυο, η οποία ανανεώθηκε, η Σιλιανόφσκα δεν αναφέρεται ως Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά απλά ως Πρόεδρος χωρίς όνομα χώρας.

Η επίσημη συνταγματική ονομασία της γείτονος αναφέρεται μόνο σε κάποια υποκατηγορία της ιστοσελίδας.

Την ίδια ώρα, η Σιλιανόφσκα επιμένει στον λογαριασμό της στο Twitter να αποκαλεί τον εαυτό της ως Πρόεδρο της Μακεδονίας.


Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη

Η απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις της νέας ηγεσίας των Σκοπίων τις τελευταίες 10 ημέρες, ήρθε δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες, Τρίτη 21/05, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα από την Καστοριά.

«Οι τελευταίες δηλώσεις, οι οποίες έγιναν από τα Σκόπια, είναι δηλώσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Όσο η νέα κυβέρνηση επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, που δεν εξυπηρετεί τελικά τα συμφέροντα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας -θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι ''οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους''-, δυστυχώς γι’ αυτούς ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα μείνει κλειστός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε δε ότι «τα μνημόνια, τα οποία προέκυψαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα κυρωθούν, ωσότου αλλάξουν στάση και προσέλθουν στον δρόμο της λογικής και στον δρόμο της συνεννόησης. Έναν δρόμο, τον οποίο πάντα επιδιώκει η πατρίδα μας με αυτοπεποίθηση».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fvjv0uub69)